Bilant de semi-gradinar, 2014

In fiecare toamna incerc sa fac un bilant al florilor de pe balcon. Ce a mers, ce nu a mers, ce am gresit, ce puteam face mai ieftin, ce mi-as dori. Am nevoie de asta pt ca pana in primavara uit, si repet anumite greseli. In plus, primavara am nevoie de un planning de rasaduri, care se invata in primul rand pe experienta, dar si pe citit. Nu stiu cum sunteti voi dar eu citesc mereu si aflu informatia ce imi trebuie prea tarziu :), sau ajung sa cumpar compulsiv si sa iau prea multe/ nu tot ce trebuie.

Ce a mers in vara 2014?
– ardeii iuti – nu au nevoie de ghiveci mare
– rosioarele cherry (se coc mai repede si fac mai multe ture) dar sa le leg – au nevoie de lada cu pamant cat mai mare
– salata (din rasaduri)- udata din belsug
– telina,leusteanul, ridichea, rucola, ghimbirul etc
compostul
– muscatele fac mizerie …
– petuniile, desi cele mici mi s-au parut cele mai delicate si potrivite, sa fac jardiniere in contrast (galben+mov)
– busuiocul cu frunze rotunde are aroma cea mai placuta; incolteste greu
– ghimbir si cartof sa le pun in pamant de primavara devreme
Ce nu au mers? – castravetii: inca un esec,
-inca nu am recoltat semintele de rucola.
-transportul pamantului
Ce flori as vrea sa iau pt la anul:
– gura leului
– dalii mov

Ce visez: gradina cu pamant, 50-100mp2, 200 ar fi de vis. Demersuri din partea mea sunt: caut in jur daca cineva are un exces de pamant nelucrat si cere pret modic.

Ce planuiesc pt la anul este o gradina ieftina. 10lei, atat am alocat pt la anul. Pt asta imi trebuie planning consistent 🙂

4 thoughts on “Bilant de semi-gradinar, 2014”

  1. Am incercat si eu sa cultiv plante aromatice in jardiniera, din seminte, dar, nu imi dau seama de ce, sunt foarte plapande… momentan raman la marea mea iubire, cactusii.

  2. Neapărat să scrii cum ai plănuit să faci grădina cu 10 lei, că vreau şi eu să învăţ. Mă întreb unde ai pus aşa de multe plăntuţe în balcon. Am citit şi postarea despre grădinile suspendate, super-idee, nu ştiam că şi la noi a fost aplicată. Stau rău de tot cu timpul, dar tare ar merita un ajutor oamenii aceştia!
    Bine te-am găsit/regăsit!

  3. Functie de fiecare planta, unele au nevoie de mai mult soare asa ca iarna sau la umbra se intiiind, apa constanta (de ex. menta si busuiocul sunt iubitoare de apa, solul nu trebuie sa se usuce pt mult timp), rozmarinul insa este o planta ce e suficient sa fie udata la 1 saptamana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge