Matematica online

Matematica online – cea mai frumoasa dovada de dragoste pentru catedra

Este prima data cand caut online echivalentul orelor din clasa. Si uite ca sunt!
Un profesor extraordinar a predat la o tabla in fata camerei si filmele sunt…gratuite si publice.

Profesor Ioan Ursu: multumim!: http://mate-online-pentru-toti.blogspot.be/2016/01/lectia-783-inmultirea-si-impartirea.html

Povestea lui o gasii aici: http://www.dailymotion.com/video/xs0reo_persona-non-grata_tech
Va rog sa o ascultati in liniste, e o poveste despre generozitate – daca mai multi oameni ar fi ca el in doar cateva luni s-ar schimba viata elevilor si parintilor si viitorul tuturor.

11 thoughts on “Matematica online”

 1. Fain, dar copil de clasa a 3a(Franta) este depasit complet…ca doar nu stie inmultiri cu 2 cifre si nici ce-i aia distributivitatea inmultirii fata de adunare. In Romania asta-i nivelul clasei a 3-a???

 2. Ia sa mai calculez..cine incepe clasa 1 la 7 ani juma (ca acum se face 1 an de clasa pregatitoare inainte), termina clasa 1 la 8 ani , clasa a 2a la 9 ani, clasa a3a la 10 ani 🙂
  (mai am verisoarele in Ro cu copii un pic mai mari, si vorbesc cu ele)

 3. Nu ma gindisem la clasa pregatitoare. Dar n-o incep la 6 ani? Pe vremea mea erau putini cei care incepeau scoala la 7 ani. Se fac 13 ani de scoala in Romania?
  La mine copilul a implinit 6 ani cind era in clasa 1(echivalentul ei). Acum e cum ar veni pe a 3-a si are 8 ani.

 4. Cand au introdus clasa pregatitoare parintii care ii cunosc au evitat sa dea copii de 5 ani, astfel ca in clasa aia sunt copii de 6 dar si de aproape 7 ani.
  De ce atata graba – pana la urma tot la aceeasi varsta ies la pensie – doar ca pierd un an de gradi contra un an de munca…

 5. Pe aici e la moda saltatul claselor, adica daca cine citi trece direct intr-a doua. Sunt unii care-s in avans cu 2 ani fata de colegii de clasa. Francezii mi-au explicat ca au doua avantaje aia care sar asa: in clasele de liceu pot repeta clasa fara sa fie mai mari decit colegii(am si cunoscut un caz asa, acum e la o facultate buna)…si alt avantaj mi s-a parut destul de meschin: ca sa intre cu un an mai repede in cimpul muncii, deci parintii ii intretin un an mai putin.
  Stiu pe cineva venit in Franta , care in Romania trebuia sa inceapa a 4-a, dar aici, dat fiind virsta , l-au bagat intr-a 5-a. Se descurca f bine, pentru ca el facuse in Romania mult mai mult decit materia de aici.

 6. sa te vaz ce explicatie socrilor /parintilor /romanilor ca am dat eu copilul la scoala de la 5 ani ca sa aiba sansa si libertatea sa repete vreo clasa in liceu :))))
  In rest iti confirm, programa romaneasca e mai avansata decat a altor tari, din pacate julatate din copii nu sunt capabili sa o inteleaga pt ca inca nu au maturitatea/dezvoltarea necesara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge