Cum sa castig 200 lei pe luna cu 15 minute de efort

Ce titlu comercial mi-am tras 🙂 Dati click aici, si in 15 minute de efort zilnic veti castiga, garantat, din prima zi.
Da, 200 in plus lunar in buzunar nu strica nimanui. inSeamna peste 2000 pe an! sunt fix banii de o vacanta frumoasa, sau de o investitie, e fix suma de economii ca buget de avarie ce poate face pe multi sa doarma linistiti. In 10 ani inseamna 20% din o garsoniera – si ar putea fi avansul.

Si asta nu se invata la scoala. Scoala m-a invatat sa lucrez, sa castig bani, dar si cum sa ii cheltui cat mai repede asa ca … gatiti-va pachet pt pranzul de maine!

Cum eu tin la alimentatie si nu mananc orice prostie de 2 lei, o masa ok la pranz presupune multe legume si fructe, si costa (minim 10 pe zi…si mai mult). Da, costa.

Gatiti-va singuri pranzul!
In 15 minute pot gati o masa sanatoasa, si pt 15 minute de efort sa primesc 10 lei inseamna un job foarte bine platit!

Mi-am adunat pe pinterest o lista de meniuri rapide, cu ingrediente la indemana, ce implica un minim de gatit si asta ma ajuta sa nu raman in pana de idei si  si sa nu mai pic in panica si disperare ca acolo in 1-2 minute  sigur gasesc  vreo idee. Am zile cand nici macar
aceste 15 minute nu le petrec, pt ca duminica gatesc pentru toata saptamana si imi “pre”- pregatesc cateva ingrediente ce devin
componente pt 2-3 zile (de ex. am naut fiert) pe care il completez cu salata, branza, masline, o conserva ton etc.
Ia ziceti, sunteti  pregatiti de asemenea castig?1

 

 

24 thoughts on “Cum sa castig 200 lei pe luna cu 15 minute de efort”

  1. eu am ajuns sa imi fie rusine ca sunt singurica de pe etaj care vin zi de zi cu pachet la mine; colegii isi cumpara ba una ba alta, si asta in fiecare zi si meniuri de 7-8 Euro si nu toti castiga mii de euro; eu asa m-am obisnuit, ca si tine, sa imi preg tot de acsa; bine, am si zile cand mai simt nevoia unei escapade culinare la vreun indian sau thailandez, maxim 1-2 ori pe luna, insa in rest imi fac singura si sunt super happy; daca mi-as lua zilnic pachet ar insemna cam 100 de euro pe luna, poate si mai bine ca am calculat o medie de 5 euro pe zi, insa nu poti manca zi de zi sandvis……
    anyway, si eu am colectie pe Pinterest (asta a fost si motivul pt care mi-am facut cont), dar ma inspir si din revistele gratuite oferite de magazine ca tot imi ajung in cutia postala

    200 de ce? de lei?

    1. 200 de lei :). Am editat titlul.
      La mine in birou suntem mai multi care ne gatim pachetel. O fi coincidenta sau nu, dar persoanele cu “maturitate” financiara … isi aduc pachet (seful de ex., si el cand era singur isi gatea pt toata saptamana!)

        1. Unii maturi financiar (cei din jurul meu ) au pachetel la munca. Negatia este: unii imaturi financiar NU au pachetel la munca. Generalizarile sunt ilogice 🙂

          1. hahaha asta imi aduce aminte de exercitiile de logica din clasa a IX – unii nu sunt toti si toti nu sunt unii :))))))

      1. da, poate ca ai dreptate, daca stau bine si ma gandesc colegul care are vreo 2 ap in chirie prin Spania, vine cu pranzul in traista si chiar vbea o data la masa ca prefera sa isi aduca de acsa ca e mai ieftin…. la noi nu se vb de finante in general e subiect tabu, dar iti dai seama din obicieuri care sunt prioritatile fiecaruia :))))
        cred ca e vb si de prioritati, eu am si multi colegi tineri de 27-30 de ani pe care nu cred ca ii prea intereseaza faza asta cu finantele, sau ii intereseaza dar nu pana la punctul sa isi aduca in fiecare zi de mancare de acsa
        mai e si partea de confort, e mai simplu sa platesti 5-7 euro pe o salata decat sa petreci timp dim cu facutul
        de asemenea, sa vii cu pranzul la tine presupune si mai multa organizare – sa ai ingrediente care pot fi amestecate intr-o salata si timp dimineata, spre ex eu ma trezesc mai devreme cu 10-15 min ca fac salatele (si pt mine si pt pachetul jumatatii) proaspate dimineata, nu le fac de seara….

        1. In birou suntem 3 care discutam de finante. ‘Consilierul’ meu de 33 ani care e in gaura mare (stie teorie, zero practica: scurge cardurile luna de luna si schimba mobilele…) si mananca numai in oras (scump dar mult), seful 45 ani (e deja independent financiar de ceva ani dar e inca activ) si mananca pachet cea mai mare parte a timpului, un coleg tinerel 32 ani, achita in curand aprt (luat la 22 ani) si isi cumpara un sandvish amarat.

          Sunt o norocoasa 🙂

  2. Vin acasa la pranz si mananc…mai mananc si la lucru, dar nu foarte des.Mananc salate de obicei;uneori manac acelasio fel de salata, alteori o diversific. Incerc sa am in ea legume, proteine si seminte!

  3. Intr-adevar am mare noroc! Plus lucrez ore putine ca sa pot sta cat mai mult cu fetele. Treaba mai urata e ca nu imi place sa gatesc…vara le arunc cam toate pe “grill” si asa de bune is!!!

    1. Chiar te invidiez pt asta!
      Eu gatesc salate (daaah, asta e gatit cica) si ciorbe. Grill nu am, dar am o tava, si mai nou cuptor la mana 2a si le arunc pe toate acolo.
      Desi imi place sa gatesc, rutina si ‘pretentiosii’ si obligativitatea si oboseala si lenea de a curata dupa mi-a taiat elanul. Asa ca raman la …keep it simple and stupid 😉

  4. Dupa o perioada in care comandam mancare de la carciuma cea mai cea din oras, in zilele de garda, am trecut la exclusiv din pachet. M-a ajutat si faptul ca am cunoscut bucatarul de-acolo si m-am scarbit urgent. Am trecut si prin faza supelor instant, insa mi s-a aplecat de la atatea chimicale. Acum duc salate de cruditati cu branzeturi, ciorba/supa si fructe pe post de desert. Ies si mai ieftin si mai sanatos, stiu ce mananc. Si sotului ii pun pachet cand este plecat la drum lung (a a ajuns sa il aprecieze); cand este in oras vine acasa la pranz.

  5. O sa ma uit la ideile de pe Pinterestul tau. Mereu sunt in cautare de retete simple. Mie imi plac mult pesmetii, dulci sau sarati, cu portocala sau faina de secara etc. etc.
    O salata cu doi pesmeti, o rosie, cinci masline ( am un borcanel vesnic la birou ) si o felie de feta e tot ce imi trebuie la pranz. Iar daca rosie e din gradina mea, e si mai bine. Ca desert, un iaurt cu doua lingurite de miere sau marmelada facuta acasa.
    Daniela Posonidi recently posted…Minimum minimorumMy Profile

          1. Nu, deloc 🙂 Pesmetii sunt felii de paine ( un fel de paine ce se face special pentru asta ) coapte de doua ori in cuptor. E painea marinarilor si a insularilor. Uite aici : https://en.wikipedia.org/wiki/Paximadia
            In salata se inmoaie fie de la sucul rosiilor, fie trecandu-i prin apa inainte de a-i adauga in bol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge