Pai chestii de baza: baterii, peturi de plasti, doze de aluminiu.
Unde sunt cele 13 centre de reciclare ? pai in magazinele
- Mega Image Banu Manta
- Mega Image Eminescu
- Mega Image Pod Baneasa
- Mega Image Corbeanca
- Mega Image Ghencea
- Mega Image 1 Decembrie
- Mega Image Mall Plaza
- Mega Image Titulescu
- Mega Image Mihalache
- Mega Image Piata Gemeni
- Mega Image Piata Sudului
- Mega Image Baneasa
- Mega Image Barbu Vacarescu
De ce sa reciclam? ecologie, finante. Cred ca e locul unde poate incepe educatia financiara + ecologica a copilului, de reponsabilizat cu ecologizare.
Beneficiile reciclarii
- Reciclarea reduce cantitatea de deseuri ce se depoziteaza in gropile de gunoi, in natura sau care sunt incinerate
- Reciclarea reduce numarul de agenti poluanti din aer, apa, sol si previne distrugerea habitatelor naturale
- Reciclarea reduce semnificativ cantitatea de emisii de CO2 realizata prin extragerea si prelucrarea minereurilor
- Se foloseste cu 95% mai putina energie pentru reciclarea aluminiului fata de cea necesara producerii din materii prime noi
- Se foloseste cu 70% mai putina energie pentru reciclarea plasticului fata de cea necesara producerii din materii prime noi
Mai bine sunt argumentate pe site la mega-image.
Voi ati folosit un asemenea aparat?
Util!
Laura C. recently posted…33. Miercurea fără cuvinte
Nu stiam ca si la Mega se poate recicla. Multam!
Ligia recently posted…Dimineti (4)
Ia uita-te la unul in apropiere de tine, poate are.
N-am nimic cu reciclarea, adică o fac cit pot,dar eu cred ca toate aceste acțiuni sunt o mare ipocrizie, marile firme inunda piața cu toate mizeriile pentru care folosesc resurse enorme,apoi responsabilizează oamenii de rand sa recicleze
Nu zice nimeni ” cumpărați mai puțin,oameni buni că-i mai ecologic “.
reciclarea nu se vrea o solutie la consumerismul altora, ci e o sansa pentru un oras mai curat. E ceva efort pt reciclare, dar imi place sa vad mai curat in urma si nu mi se pare normal sa platim pe cineva sau vina alticeva sa curete dupa noi, sa arate orasul ca unul “civilizat”. Asa ca reciclarea e o prima solutie, un pas f. mare.
O solutie pt consumerism este de platit gunoiul pe volum. Scump. Asta va impulsiona mult si reciclarea dar si tempera achizitiile. Dar nu vad asta curand in Ro 😀
Baterii se recicleaza si la Mega Mall Vitan si cel de la Piata Vitan, in cazul in care ai si alti cititori din zona. Intrebarea mea este unde sa duc becurile vietii, ca nu le mai suport stocate in casa 🙂 Ah, si vreau sa scriu un articol pe tema asta, dar las pontul si aici: H&M colecteaza haine spre reciclare, indiferent de brand. Parca nu primesc lenjerie intima si pantofi, dar stiu sigur ca asternuturi da.
Mai multe si mai detaliate despre reciclare si tipuri si unde se poare recicla gasii aici: https://www.hartareciclarii.ro/pages/harta/bucuresti
De ex. in berceni vad ca becuri se recicleaza la Cora, in Sun Plaza.
Excelenta harta! Iti multumesc mult pentru info! Am gasit si langa munca si langa casa unde sa duc becurile: Germanos colecteaza la Promenada Mall si Mall Vitan. Yeeeeey!
Teodora recently posted…Tag: Top 5 produse cosmetice consumate cel mai des
sa ne zici si cum e in real life 🙂 ca de la coada mouse-ului sunt viteaza 🙂
Noi becuri ducem în mag. Bucur Obor-Altex. Pentru cei din zonă. Iar baterii cred că se reciclează în mai toate mag. Mega Image. Și în cele de pe Ștefan cel Mare sunt recipiente de colectat baterii uzate.
Am revenit si cu partea practica. Am fost la Germanos in Promenada: in coltul din stanga a magazinului, au doua recipiente de plastic (unul pentru electrice, altul pentru baterii) si am lasat becurile acolo, conform indicatiei vanzatoarei care se uita destul de intrigata la mine :)) Acum ca am prins miscarea si locul, nici macar nu trebuie sa ma mai intind la dezbateri si le las imediat. Abia ce s-a terminat bateria de la cantar si ei vor fi fericitii castigatori.
Teodora recently posted…Back to Palmitos Park
Multumim de informatii! Deci becurile la Germanos!
ce super idee mi-ai dat, de fapt mi-am amintit ca da recicleaza haine la H&M si in Be, insa nu stiam de asternuturi, am de “aruncat” si daca le primesc cu atat mai bine 🙂
Baterii eu reciclez la Mega de lângă mine. Pentru sticle de plastic nu au făcut dar oricum nu mă interesează pentru că noi nu cumpăram decît extrem de rar apă plată sau minerală, mai cumpărăm din cînd în când suc natural de portocale la sticlă mică de plastic dar nici pentru alea nu au stand de reciclare.
Gunoiul pe volum nu e o soluţie pentru consumerism e mai degrabă o păcăleală ca să plătim mai mult ! Dacă aranjăm frumuşel şi ordonat tot gunoiul acesta va avea un volum mic, deci, o pungă de gunoi mică dar grea ne va costa mai puţini bani !
Bateriile le colecteaza cineva la munca. E o cutie. Din cand in cand e golita, nu stiu de catre cine :D, dar eu duc rar (am dus inainte de mutare, in iarna). E posibil ca cine le duce, sa fi dus in locuri gen Ikea unde acu ceva timp dadeau un set de baterii noi pt 40 uzate.
In rest, dupa ce am citit cartea: zero waste am reusit sa evaluez ce cumpar si din punct de vedere al gunoiului si ducem gunoi o data pe saptamana. E drept ca am si compostorul pe balcon.
La serviciul soțului se reciclează pixurile de orice fel
asta e prima data cand aud! dar ideea e buna buna!
ma simt dumb, unul dintre Mega-uri este cel de la care cumpar si nu stia ca pot duce acolo cele nspemii de peturi pe care le tin in bucatarie, chiar astazi am aruncat jumate dintre ele, ca nu le mai gaseam loc
diseara ma duc sa duc la mega cce-a ramas
Merci Cleutzule, de mare ajutor, ca intotdeauna
Roxana recently posted…De vorba cu Dennis
solutiile sunt mereu la indemana. Tu ai ales sa deschizi ochii si sa cauti.
Mi se pare un mod deosebit de a implica copiii in viata si cursul lucrurilor: reciclatul.
La mine in oras nu e mega image, si in restul de magazine se pot recicla doar baterii. Povestea un vecin venit din Germania ca acolo sunt niste aparate de reciclare pentru doze de aluminiu – gabi o doza, o taseaza si iti da o suma modica, cativa centi. Cred ca as fi bine sa avem si noi asemenea aparate, s-ar mobiliza lumea.
*am vrut sa scriu bagi, dar degetele mele au gandit alta traiectorie.
Claudia`s Choice recently posted…Cartea de pe noptiera #27 – Inainte sa te cunosc – Jojo Moyes
da, asa e in Germania. Si acolo a fost un scandal monstru, pentru ca practic doza e platita la achizitionarea berii si apoi recupereaza banii la automat. La fel si la sticlele de plastic. Adicalea nemtii sunt fortati sa plateasca in plus si sa piarda banii daca nu ii recicleaza. Scandalul monstru a fost din partea producatorului, pt ca le-a scazut vanzarile…
si in Olanda e fix la fel la peturile de la apa si la dozele de aluminu….I’m looking forward sa bage si la noi in Be treaba asta;
de cumparat sucuri ne-am cam lasat si apa bem din put deci cu pet-urile nu stam prea bine. In schimb, de mai bine de doua luni m-am apucat sa strang sticle de sticlă de la bere. Astea se mai recilează pe undeva sau le strang de nebuna aiurea in tramvai. Si asa ma cert cu mama din cauza lor pentru ca ocupa loc in camara. In viziunea ei, ce nu ne mai trebuie aruncam.
sticla se recupereaza si ea. Poti cauta in sectorul tau si in zona ta: https://www.hartareciclarii.ro/pages/harta/bucuresti . Harta nu stiu cat de actualizata este, asa ca musai sa dai un drum/telefon inainte.
Reciclarea poate reprezenta un pas mic dar orice initiativa de genul asta este binevenita.
orice pas din viata noastra e mai mult decat bun.
Oriunde ati vrea sa duceti, dati untelefon, noi am facut 2 drumuri degeaba cu 2 sarsanale pline cu sticle de plastic, copiii erau foarte incantati ca reciclam, insa managzinele Mega Image Barbu Vacarescu si Mega Pod Baneasa au acele aparate pline/nefunctionale, asa ca am plecat cu tolba plina de sticle (un sac mare plin) si cel mai probabil vor ajunge la ghena 🙁
Roxana recently posted…Pranz rapid – supa crema de legume cu seminte de chia
🙁
Baterii consumate eu duc la Penny-ul de langa mine, dar parca nu sunt singurii. Si mai este http://www.sigurec.ro/ro/locatii-sigurec pe langa cate un Carrefour, chiar am scris si pe blog.
“Nu vreau pungi, multumesc”, unii ne felicita, altii isi dau ochii peste cap, altii se multumesc ca le mai raman pungi. E un trend ca atunci cand iti cumperi pliculete de diverse, sticlute cu esente sau alte maruntisuri oamenii sa-si ia din raionul de legume si fructe pungi sau sa le primesti de la casa de marcat. La piata ma duc cu cele adunate in casa de la alte cumparaturi si le refolosesc pana nu se mai poate.
mihaela pojogu recently posted…Hoinari prin Navodari, cazare la cort
ma bucur sa aud asta, nu stiam!
coco recently posted…Ograda veseliei