Let’s do it Romania – septembrie 2016

Let’s do it Romania – septembrie 2016

Cred ca deja toti cei care au internet stiu ce poate face o actiune in grup: Let’s Do it Romania (nu stiu cine sunt in spate) dar stiu cine sunt in fata: mii si mii de romani de pretutindeni. Sa fiu de piatra si tot ma misca momentul cand vad ca mii de oameni simpli se unesc si lucreaza cu o singura directie: mai multa natura si mai curata.

Eu nu am facut nimic. Si nici nu imi e rusinica, pur si simplu avui musafiri si chestii de facut. Dar vreau sa laud prieteni de pretutindeni ce au facut (din timisoara, in Bacau, in Bucuresti etc). Ai mei, ai altora.

16 thoughts on “Let’s do it Romania – septembrie 2016”

 1. Mi se pare ca mai important ar fi ca oamenii sa nu facă mizerie. E bine ca se mobilizeaza lumea sa stringa, dar mai bine n-ar fi nimic de strins. Cantitatea de gunoi strinsa reflectă numărul nesimţiţitilor care au facut posibila asa “recolta”.

  1. Gestul e promovat mult in media, iar asta aduce aminte si sa oprim mizeria. Din pacate multe sunt si purtate de vant sau caini, sau oameni fara capacitate intelectuala.
   De undeva e musai sa incepem. Acum.

   (personal eu incerc sa reduc achizitiile si tot produc gunoi fara numar fara numar …)

 2. Pff, nu-mi place deloc când văd câtă bucurie arată cei ce au strâns atâtea gunoaie !
  Mi se rupe inima când văd copii puşi să strângă gunoaiele celor fără de bun simţ !
  Mai bine s-ar face educaţie de cum să-şi strângă fiecare gunoiul de la locul faptei decât campanii de strâns gunoaie cu copii !

  1. din fericire multi copii nu sunt pusi si fac din proprie initiativa, din exemplul de acasa. Da, ideal e sa oprim sursa dar si asa e nevoie de strans ce este. In unele scoli exista deja precedent de educatie ( cu tomberoane separate pt triere, cu profesori de biologie ce explica circuitul in natura etc). Doar ca multi romani sunt analfabeti, dar si multi alfabetizati nu au educatia asta. Sa nu uita, 40% din romani sunt analfabeti functionali: citesc si nu inteleg.

   1. Eu sufar din toata fiinta mea, nu pot să suport să văd copii cum stau aplecaţi cu nasul in gunoaiele celor fără bun simt şi văd in foto ca sunt insotiti de adulti, nu s-au dus acolo de capul lor ca le place sa adune gunoaie, şi nu e prima oara cind se intimpla asa ceva, au mai fost si in anii trecuti campanii de strins gunoaie.
    Inainte de ’89 mergeam in parc cu copilul meu sau chiar pe strada noastra si strângeam o plăsică din aia de plastic cu castane salbatice care trebuia dusa la scoală. După ’89, mamă, mamă ce gură făceau unii că vai, regimul de tristă amintire îi punea pe copii să adune castane de pe jos …. dar acum le place că copiii sunt puşi să strângă gunoaie !?

 3. Si noi suntem deja programate pe duminica. Noi am adoptat o sosea si facem curat in fiecare an de doua ori pe an. Mizerie nu e foarte multa dar la copii le place aceasta activitate. Oricat am pastra curatenia, oricum se face mizerie ( chiar si in casa, in camerele copiilor si cred ca fiecare isi pune copilul sa faca curatenie in limitele potrivite varstei;de ce nu i-am invata sa faca curatenie si in jurul lor?).

  1. extraordinar! am mai vazut asta si in Franta, la tara: familiile isi curatau drumurile lor (si vazui strazi lungi …).
   De aia mi se pare mai curata Franta ? 🙂

 4. cu ocazia faptului ca am vrut sa distribui articolul, pentru a reaminti cat mai multor persoane despre eveniment, am remarcat ca nu ai butoane de share pe blog si sigur sunt oameni care gasesc informatii utile pe acest blog si vor sa le dea mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge