Educatie financiara, prin tara

BCR a inceput o actiune de educatie financiara, si fac turneu prin tara. De astazi sunt la tulcea pentru 2 saptamani:  https://www.scoaladebani.ro/peroti/

Simpaticul Camion FLIP este de maine in Piata Civica, in fata Primariei! 2 saptamani de cursuri GRATUITE super interactive in simpaticul FLIP. Grupele sunt acoperite in proportie de 75%, deci grabiti-va si rezervati loc la cel mai tare curs financiar pentru copii din tara!

Un lucru frumos facut de ei, pe langa ofertele de practica si internship -uri si joburi part time.  https://www.bcr.ro/ro/cariere/programe-pentru-tineri

25 thoughts on “Educatie financiara, prin tara”

  1. Stiu ca si cei de la Banca Transilvania au/au avut un program de educatie financiara prin scoli….
    Frumoase initiativele lor, insa cred ca ar trebui si unele intensive pentru parinti 🙂

  2. Eu am rezerve pentru ca totusi este organizat de o banca, nu prea vad cum ar fi in beneficiul oamenilor. Interesul lor este sa te atraga drept clienti pentru credite pana la urma. Asa mi se pare mie, ca sunt interesati sa convinga oamenii sa se imprumute de la ei si mai putin sa economiseasca.
    fiordaliso recently posted…Calatorie prin tinutul sibianMy Profile

  3. Uite, m-as bucura sa se intample mai des asta, poate chiar in scoli. Acest aspect este mai important decat credem. Mie imi pare tare rau ca in scoala nu am avut parte de astfel de cursuri.

  4. Si eu am ceva rezerve, ca fiordaliso, ca tot aud mult in ultima vreme despre conflict de interese.

    Pe vremea mea se facea ceva educatie financiara, cu niste carnete de cec pentru care cumparam lunar un timbru de un leu, imi amintesc foarte vag… Oricum, pe vremea aia nu prea aveai ce face cu banii, asa ca vrind-nevrind se stringeau multi. Plus ca parintii nostri se organizau la serviciu si faceau o asa zisa “banca tiganeasca” (acum te-ar lua politia corectitudinii politice pt asa nume) , cind fiecare punea la salariu o suma, iar o data pe an fiecaruia ii venea rindul sa ia toti banii.

    Asta vara m-am intilnit cu o persoana pe care n-o vazusem de multi ani, care mi-a povestit cum bunica mea a invatat-o metoda cu plicurile. Bunicii nostri cred ca aveau o educatie financiara care s-a pierdut cu timpul. Si acum in loc sa o invatam in familie, trebuie sa o invatam de la altii. Fie ei si banci.

  5. Pe vremea mea,”banca tiganeasca”se numea “Roată” am participat si eu la mai multe. Atunci, nu exista frica ca mâine te da patronul afara, asa ca in ziua de azi nu se mai practica asa ceva, dar poti sa-ti pui singur/ă bani deoparte ca sa nu fie stresul prea mare cind te da patronul afara.

  6. Eu cred ca, conflictul de interese nu trebuie sa ne intereseze pe noi, nu ne obliga nimeni sa facem economii la banca sau sa ne imprumutam de la ei. Noi, cind constatat ca e timpul sa schimbam autoturismul Dacia 1300, n-am vrut in ruptul capului sa ne imprumutam la banca. Am strins ban pe ban si am cumparat Dacia Logan cu banii jos. Dacia 1300 a mers la “Rabla” si am obtinut pe ea 400 lei. O cunostinta care avea tot Dacia 1300 si a facut imprumut la banca pentru o parte din bani a platit dobinzi cit aproape o jumatate de masina Dacia Logan. Desi a beneficiat de masina nouă mai devreme decit noi, per/total a iesit in pierdere !

  7. E adevarat ca vor si sa atraga clienti, dar tot inseamna ceva ca fac si educatie. Cum spunea si Geta, nu esti obligat sa te imprumuti la ei. La scoala ar trebui sa se faca mai mult, la fel cum si noi, parintii, ar trebui. Eu ma straduiesc, dar mai este loc!
    Mihaela Damaceanu recently posted…Doar un desenMy Profile

    1. Realmente urasc bancile din romania pentru ce comportament au, dar in momentul asta sunt constienta ca doar asa ajung unii tineri sa aiba acces la educatie financiara. E un inceput nu perfect, dar un inceput pe calea buna!

      Pe tema educatiei financiare la copii voi mai scrie multe articole, pentru ca am tot citit, intrebat, invatat, experimentat, si zic eu, am evoluat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge