4 cuvinte care imi ghideaza viata (ok, mai mult sau mai putin, la fiecare mai am de lucrat, dar cine nu mai are de imbunatattit una din toate cele din viata lui?).
. Acestea sunt o parte din valorile mele. Mi-au trebuit ani de zile sa accept ca bunul meu cel mai de pret e sanatatea si nu mi-am dat seama de asta pana cand nu am pierdut-o. De asemenea respectul fata de mediu, natura, oras este iar o prioritate pentru mine. Nu imi doresc sa petrec restul vietii printre gunoaie sau obiecte cumparate inutil, si nici sa las asa ceva copilului mostenire.
Dupa ce am urmarit documentare si discutat pe tema asta, am inteles ca faptul ca reciclez tot ce pot nu e suficient. La o intalnire pe tema ecologie si “unicorn-ism” am inteles ca reciclarea este doar o carpeala, o falsa solutie a problemei prea multe gunoaie. Asa ca pentru mine decizia de a reduce cumparaturile ca scop la reducerea gunoiul produs este solutia cea mai potrivita, si imediat am remarcat ca salveaza o gramada de bani. Ba mai mult, de cand cumpar produse de baza de la piata si nu mai cumpar
mancare in caserole de plastic si cutii ci in sacosele mele direct de la producatori (o parte), am remarcat ca in final mancarea noastra e mult mai nechimizata, neprelucrata, simpla (multe salate) si uite ca suntem mai sanatosi. Da, nu ma asteptam sa lovesc 2 iepuri dintr-o lovitura de palos.
Ce fac nu e perfect 100% dar faptul ca nu pot face totul 100% perfect nu inseamna ca nu ma opresc din facut. Dar pe la 80% ma simt, asa, confortabila cu mine si cu regulile mele. Acu ceva seri iesii la pizza cu prietenii (o aniversare) si cred ca nu e niciun risc pentru ritmul vietii noastre daca asta se intampla de 4-5 ori pe an, in rest avem zilnic salate si cruditati. Am baut si un pahar de vin iar sotul o cola, dar iar nu e grav ca poate beau 10-20 pahare pe an, restul apa si o data pe saptamana fac limonada cu miere(sau mai rar). Nici nu mi-a pasat ca rontzaii la un pahar de vorba dar iar nu e nicio problema sa bag gustari intre mese ca iar se intampla de cateva ori pe luna.
Eforturile mi le-am mai descris pe blog, si un comentator a scris ca sunt exagerata. L-am sters. Oi fi exagerata dar sunt sanatoasa. Sanatatea e singurul lucru important pe care il am. Fara sanatate nu pot nici munci corect, nici nu ma pot bucura suficient de viata, de reusite si de esecuri, de minunile astea din jur. Oi fi exagerata dar macar seara sunt fericita si multumita ca am facut peste zi tot ce mi-a fost in stare sa fiu in armonie cu normele mele morale.
In consecinta acestor decizii alimentare si din viata, gunoaiele din viata mea s-au redus, am ajuns sa duc gunoiul o data pe sapt. si asta pt ca miroase nu ca e plin. Cumpar in sacosele mele, putin plastic, putine chimicoase, economie si la costurile medicale. Si gunoaiele umane s-au rarit in jur, unii ca ma considera ciudata, pentru altii nu mi-am mai gasit timp.
Tot pentru sanatate merg saptamanal la kineto, merg la masaj, fac miscare. Am reusit sa calmez (stiu ca nu o sa dispara) durerile de spate, si sper sa aman problemele de genunchi (am deja 40ani, e o deteriorare specifica varstei… tot pt asta fac cateva exercitii zilnic (de respiratie, streching, etc).
E usor sa imbunatatesc ceva? Nu. Am fost si in punctul unde desi aveam probleme grave (juma de salariu dat la medici si farmacii in Bucuresti si tot sa nu ma simt bine, apai asta este grav!!) si tot negam ca e ceva gresit in viata mea, in ceea ce fac. Mi-a trebuit mult curaj sa recunosc ca ce fac e musai de imbunatatit pentru ca evident rezultatul nu era bun. Am platit oricat pe vreun medicament care POATE functioneaza. Mi-a trebuit mult curaj sa recunosc ca ce fac sigur pe ici pe colo e musai de imbunatatit pana obtin un alt rezultat.
De aceea, desi recomand economisire si atentie la cheltuieli, nu e de facut economie la mere sau catina sau morcovi sau salate, la sfarsitul anului poate ar mai multi multi bani salvati manancand pizza congelata in fata televizorului dar si bucurestiul va avea mai multe farmacii.
Ia ziceti, care e cel mai important lucru din viata voastra? si ce faceti pentru a-l imbunatati?
(filozofeala pornita de la o discutie colegul meu din biroul vecin ce tocmai si-a inchiriat aprt. si chiria ii acopera rata si ei pleaca vreo 4 luni prin america de sud; fara masina, doar cu rucsac si mers pe jos sau cu autobuz, ieftin, environmentally friendly, si il urasc si i-am zis 😀 .).
La cat de slaba esti, cum sa-ti faci probleme ca mai rontai ocazional intre mese?
Si pt mine-s importante astea, dar nu ma tin puterile sa fac atata efort cat faci tu, dar sa stii ca ma inspiri
Acum eu sunt cu simplificarea. Ma oboseste multimea de orice. Mi-am luat 3 zile de concediu in plus in Dec sa fac iar un decluttering. Noi ducem la reciclat toate chestiile, nu arunc caserole, etc, si deja in magazie nu mai am loc sa ma misc… In casa nu mai zic, zau, nu mai cumpar aiurea de multi ani, eu cred ca astea se inmultesc singure in dulapuri. Cred ca iar ducem un portbagaj plin
Diana recently posted…carti si chestii
multumesc de compliment 🙂
Sunt atenta la mese si crantzanit nu din motive de greutate (desi ca orice romanca, vreo 2-3 kg as vrea in alta parte decat pe fund) – ci pentru ca am remarcat ca pauzele de 4 -5 ore intre mese imi mentin cel mai bine tonusul (si sa evit zaharul ca ma agita, imi ridica glicemia sus si apoi cand cade sunt fara vlaga, si ajung din cauza ciclului asta sa simt ca e musai sa mananc la 1-2-3 ore si nimic ok). Bag sama ca imbatranesc 😀
Sa stii ca am observat chestia asta la zahar, de asta il si evit (bine, am saptamana Aia pe luna in care simt nevoia de, atunci mananc ciocolata si inghetata pe ascuns in debara :D). O sa incerc si eu fara gustari. Eu am observat cu micul dejun, stiu ca teoretic e bun, blabla, dar eu daca mananc acasa la 7, mi-e foame iar la 10 si tot asa o tin. Daca nu mananc acasa, mi-e foame la birou pe la 9 juma, dar dupa aia sunt OK, pranz, cina
Diana recently posted…carti si chestii
ti-am mai zis ca iti urasc debaraua, da? si nu doar pt cioco ci si pentru ca poti ascunde acolo si ordinea si dezordinea, la mine totul e la vedere….ce mai, porno ma simt 😀
In rest, cu mancatul, eu consider ca fiecare corp e unic si fiecare are perioadele lui. Am avut ani cand ma trezeam cu foamea pe limba si mancam la 7 juma si ciorba calda, iar acum ma simt mai bine sa imi rod merele linistita la ora 11 (linistita= suport glumele colegilor ca sunt iepure si o sa imi creasca urechi). Ca ceea ce fac fac bine pt mine e dat de starea de sanatate si de faptul ca dupa ce mananc sunt plina de energie si nu mai ma loveste somnul, ca ma descurc fara cafea, am analize bune si ma accepta la donat sange etc etc.
Edit: si nu numai zaharul ma da peste cap ci si alte alimente cu glucide din belsug…(fainoasele de ex.). Imbatranesc doamna, imbatranesc.
Sanatatea la mine, ca sa pot profita de celelalte , la fel de importante, dar care depind de ea.
Bravo tie. Citisem si eu ca de fapt orice lucru, chiar daca e din sticla sau materiale reutilizabile, are un impact ecologic. Si ca masinile electrice ar fi o falsa buna idee, ca de fapt bateria lor e ultrapoluanta.
Ce m-am enervat cind m-am dus la mine la piata sa iau pipote si inimi de pasare pt pisica si au refuzat sa-mi puna in borcanul meu. Parca de-ai naibii mi-au pus in doua pungi separate, ca nici n-au vrut sa amestece.
Da’ vinul ce are? E plin de antioxidanti 🙂 Eu cind merg undeva unde sunt saratele si chipsuri, nu ma ating de ele, ca stiu ca daca maninc prima bucata, nu ma mai pot opri.
sulfiti la vin, maica, sulfiti. Gasesc rar fara. Sa descriu ce criza de astm facui de la desfacut o sticla chimicoasa si inspirat pe nas din belsug?? realmente mirosea a artificii 😀 :D.
Cu masina electrica am citit, si ce zice o parte, si ce zice cealalta. Sunt o gramada de factori poluanti in construirea oricarei masini, fie ea electrica sau nu, bateriie alea au o viata de 5-8 ani (caz fericit), dar macar se scapa de adus petrolul din zonele de conflict (argument etic), nu se mai transporta petrolul pe mare (a fost un incident cu o barja din asta petroliera ce a poluat oceanul in america centrala …) si mai ales se reduce poluarea fonica si aerului din oras. Ultimul element ma intereseaza imediat, imi doresc o viata cat mai sanatoasa si sa raman in oras nu sa fug in fundul padurii.
Nu exista vin fara sulfiti ☺; ca sunt naturali sau adaugati, ei vin la pachet cu licoarea bahica;
Ce ai simtit tu nu au fost sulfitii, ci alcoolul; sulfitii nu interfereaza si nu modifica nici gustul si nici mirosul; ei nu se simt; ai simtit alcoolul, de aia este indicat ca sticla de vin sa se dwzchida cu cateva ore inainte de servire, sa fie lasat vinul “sa respire” :), in speta la vinurile cu grad de alcool ridicat (ex. 14.5% alc.)
Eu zic ca vinul nu face rau sanatii, cat ramane la 1-2 pahare maxim, de max 1-2 ori pe sapt, mai ales alaturi de un fel de mancare bun…. nu vorbesc de extrema numita alcoolism, insa exista nenumarate studii care demonstreaza efectul pozitiv al antioxidantilor din vin asupra sanatatii…
Damn… zic de cateva sapt ca o sa scriu despre vin, piate ar fi cazul sa ma si mobilizez
Nu-mi pari ciudata sau exagerata, din contra, esti un exemplu ca se poate si altfel intr-o lume plina de chestii nocive.
multe am invatat de la o profesoara de franceza din Bruxelles. La 60 ani prefera bicicleta masinii din motive de bani (rar profesorii isi pot permite masina aici, salarii mici) dar si din motive etice. Mi-au prins ca un dus rece discutiile cu ea: lucida, calma, om de actiune un de lamentare.
Eu am in plan ca de la primavara sa merg cu bicicleta la serviciu : 5,5 km , doar ca am un deal de trecut. Si uite un avantaj la faza ca nu transpir 🙂
Elena recently posted…Din revista consumatorilor: aluminiul din vaccinuri, uleiurile esentiale si perturbarile endocrine si colectarea informatiilor prin intermediul smartphone-urilor
Sunt de acord sa cumparam mai putin, sa traim o viata cat mai aproape de natural, sa invatam sa crestem o leguma, o gaina, sa stim cat efort inseamna sa producem mancare, sa stim sa gatim din ceea ce avem in casa, sa facem mai putine nazuri la mancare, sa folosim cat mai putin gadgeturile, etc.
Te pup cu drag!
bine ai revenit online, Luiza!
Pe drumul asta tu esti mai avansata decat mine, si te admir!
Desigur, sănatatea înainte de toate ! Dacă sunt sănătoasă am putere de muncă, rezolv multe treburi într-o zi fără să mă simt obosită.
Mie mi-au plăcut multe lucruri pe care le faci, pe unele le-am adoptat cu succes. De curând am fost la Auchan de unde am cumpărat peşte proaspăt şi pui la rotisor. Când am ajuns acasă am citit pe punga de plastic că e biodegradabilă şi să o folosesc în continuare ca pungă pentru gunoi !
Geta, nu vreau sa-ti stric sperantele, dar noi avem compostor la bloc si ne-au spus sa nu punem cumva pungi din alea, ca se fac ca un fel de pasta gretoasa. Eu citisem mai demult ca se desfac in particule mai mici de plastic decit obisnuit, deci sunt chiar mai periculoase. Uite, am si gasit un articol care spune de asta https://www.notre-planete.info/actualites/actu_2834_plastiques_degradables.php
Elena,
Daca punga e biodegrabila se poate pune gunoiul in ea. Gunoiul care merge la container si la groapa de gunoi. Ceea ce a scris Geta ca va face. E adevarat ca nu se dezintegra complet ori fara urme, dar va fi mai putin nociva decit punga obisnuita de plastic.
Ai dreptate ca pungile ori caserolele etichetate ca biodegradabile nu se pun la compost, trebuie sa scrie pe ele ca sint 100% compostable.
Inteleg , Paula. Si ai dreptate cu compostabil-biodegradabil, ca nu e tot aia, desi bio si degradabil sugereaza ca se descompune.
Doar ca eu zic ca e la fel de nociva ca una obisnuita, chiar si cand o arzi. E un greenwashing dupa parerea mea. Oricum in ziua de azi citesti atitea ca nu mai stii ce sa crezi. Si atunci faci alegerile proprii.
Ca tin minte cum se spunea ca combustibilul pe baza vegetala e ecologic, dar apoi am aflat ca de fapt e poluant pentru ca trebuie cultivate suprafete mari ca sa il produci.
Noi am folosit citiva ani hirtie igienica produsa din hirtie reciclata , pina am citit ce periculoase sunt cernelurile din hirtie: atunci am ales sa pun sanatatea inainte ecologiei si sa nu mai cumpar hirtie reciclata.
Ca faza cu reciclarea e frumoasa un teorie, dar practic oricum procent celor reciclate e relativ mic, iar uite ca hirtia reciclata nu e prea sanatoasa. Si de aici ajungem la ce a zis si o femeie, ca cel mai ecologic deseu e cel pe care nu il produci.
Elena recently posted…Din revista consumatorilor: aluminiul din vaccinuri, uleiurile esentiale si perturbarile endocrine si colectarea informatiilor prin intermediul smartphone-urilor
ce gest simplu de a citi doar punga adusa in casa! alta data as fi aruncat-o 😀
Si noi punem accent pe sanatate si pe ce consumam in general…Mancam doar ce preparam in casa.Nu cumparam decat alimente de baza iar vara si toamna preferam sa ne facem noi: suc de rosii productie proprie sau cumparam rosiile de la tarani, zarzavaturi, punem muraturi facem gemuri si compoturi. Astfel folosesc dulceturile si intr o prajitura rapida. Dulciuri mancam aproape numai ce facem in casa, asa pot controla cantitatea de zahar si stiu exact ce am pus in ele.Desigur, sunt multe de imbunatatit. Multe din cate imi doresc nu le pot face acum, dar o sa le fac cand ne vom muta…
si nu suntem singurele!
cel mai important lucru pentru mine este sanatatea. Am incetat sa mai plang pentru am atacuri de panica, am ajuns sa supravietuiesc cu ele. Dincolo de asta pot sa ma laud ca am dat si 6 kg jos, ceea ce este putin pentru surplusul pe care-l am eu, dar tot sunt multumita ca am facut ceva. Miscare incerc sa fac si eu mai des si la fel cu gatitul, am luat-o mult mai usor cu dulciuri si mancaruri grele.
felicitari pentru reusita! Chiar ma bucur pentru tine!! Chiar daca ti-e greu sa iesi din casa, poti face miscare si in interior, si poate fi chiar amuzant (noi facem toata familia streching dupa un video caraghios)
Si eu vad ca e mai usor de mentinut sanatatea si tonus de cand am redus dulciurile (acum fac 1-2 ori pe luna maximum, de cumparat nu cumpar dar motivele mele le stii)!
Si eu zic ça cu cit mai rar la medic, cu atit mai bine. Ca nu stiu medic cum stie o femeie, acolo probabil m-as duce. Si fara farmacie . La mine e si fara analize. Si ce am observat ça trebuie sa-ti iei in mina sanatatea.
Elena recently posted…Din revista consumatorilor: aluminiul din vaccinuri, uleiurile esentiale si perturbarile endocrine si colectarea informatiilor prin intermediul smartphone-urilor
Uf, nu pot spune ca unul dintre ele imi ghideaya complet viata. Eu sunt o balanta oarecum inconstanta. Nu reusesc sa am grija de toate cele, le acord atentie pe rand. Dar ma straduiesc sa ma schimb. Cu sanatatea am de vizitat vreo 4 medici specialisti, fix ieri i-am spus sotului meu despre tine si cum nu ai mai intrat tu de ani de zile in farmacii. A fost si el impresionat si mi-a amintit de bunica lui, un exemplu in familia noastra. A murit la aproape 93, nu a facut analize si vizite la medici in ultimii 42 de ani. A fost foarte echilibrata si chibzuita in toate, sotul meu zice ca si faptul ca manca carne doar de cateva ori pe saptamana a influentat, pe langa miscare multa si faptul ca nu lua mai deloc medicamente.
Mihaela Damaceanu recently posted…Totul e bine când se termină cu bine
Asa ca bunica aia o sa fiu!! Am zis :))
(sa stii ca am fost la farmacie vara asta- am luat 3 sampoane anti paduchi, data viitoare insa ma rad in cap :D. Si trebuie sa merg la medic sa cer reteta de medicamente de alergii ca mi-au expirat de vreo 3 ani, am aflat in mijlocul unei crize provocata din neglijenta mea, cu un detergent prea chimicos care face haine albe dar gata, m-am intors la nucile de sapun)
Deci cu vinul, ca m-ati pornit. Soacra-mea e medic. Ea zice ca un pahar – doua nu strica, dar nu in fiecare zi, e bun pt anumite persoane cu tensiune, etc. Dar nu e benefic sanatatii. Prietenele ei din strainatate de ex i-au zis ca la scoala invata ca nu e bun, dar nu pot sa le zica pacientilor sa nu bea deloc, ca se duc si nu mai vin la medic. Asa ca le servesc placa 1-2 pahare, cu mancare :)))
Cu alte cuvinte, consumat cu moderatie nu face rau, dar nici sa nu ne facem iluzii ca face bine 🙂
Diana recently posted…carti si chestii
Pai si atunci cum explici zecile de studii care vb despre beneficiile vinului? Or fi unele sponsorizate, dar chiar toate?
Mie imi place de mor cel rosu, sotul e innebunit dupa vinuri de si-a luat si frigider special si s-a inscris si la cursri de oenologie;
Eu zic ca sunt altele mai grave decat un pahar de vin bun de 1-2 ori pe sapt, cum ar fi poluarea din marile orase sauexpunerea la wi-fi
Doamne ca nu vraau sa intru in polemici ca le urasc de numa’ dar daca tot are trenul intarziere sa si comentez zic
Deci logica mea zie ca daca e bun pentru unele persoane cu tensiune, deci e benefic pentru sanatatea lor, nu?
Da, mai, sunt niste substante din vin care scad tensiunea. Dar daca tu nu ai tensiune?
Diana recently posted…carti si chestii
Atunci ma agat de antioxidanti :))) de astia sigur am nevoie
:)) morcovi, mere
Diana recently posted…carti si chestii
Am vrut sa iti dau replica pe masura si cum meriti dar am zis pas din respect pentru autoarea blogului.
O seara buna!
Si noua ne place vinul si bem vin rosu cu placere si moderatie din placere, nu pt ca e sanatos :))
Diana recently posted…carti si chestii
Ti-am zis ca nu imi plac polemicile 🙂 insa am zis benefic pt sanatate, nu ca e sanatos….. sesizezi nuanta da?
Chiar nu vad nici o diferenta intre benefic pt sanatate si sanatos. Dar e ok, e benefic pt sanatate, cum zici. Alcoolul e benefic pt sanatate
Diana recently posted…carti si chestii
Si eu stiu ça vinul face bine in cantitati modérate din cauza antioxidantilor.
Sunt medici si medici, nu zic de soacra ta, dar ieri imi trimitea sora-mea ( medic si ea) ceva articol cica plin de bunsimt al unei nutritioniste romance. Mie mi s-a parut o adunatura de ineptii, gen ça sa ai mezeluri un casa, ça atit timp cit ceva e mincabil, nu e mai bun sau mai rau decit alte lucruri.
Elena recently posted…Din revista consumatorilor: aluminiul din vaccinuri, uleiurile esentiale si perturbarile endocrine si colectarea informatiilor prin intermediul smartphone-urilor
Pai soacra-mea zice ca face bine daca esti in categoriile de risc, cu tensiunea si mai nu stiu ce si la ce recomanda ea. Altfel, nu face rau consumat cu moderatie, dar nici bine. E o bautura alcoolica
Studiile astea sunt conrroversate, ele asociaza consumul cu riscul scazut de ceva, dar sunt facute pe grupuri de populatie gen Franta sau Africa de Sud, dupa ce le-au scos au iesit altii sa zica, stati, dar n-ati luat nu’s ce alti factori gen alimentatia, categoria sociala, in considerare, nu stiu, nu ma pricep sa inrerpretez un studiu la fel ca o persoana cu pregatire
Eu am zis ce a zis medicul in care am incredere si pt mine are sens ce zice ea
Diana recently posted…carti si chestii
Ba vinul eu stiu ca nu-i ca alte bauturi alcoolice din cauza resveratrolului ( cred ca asta e, nu mai caut).
Elena recently posted…Din revista consumatorilor: aluminiul din vaccinuri, uleiurile esentiale si perturbarile endocrine si colectarea informatiilor prin intermediul smartphone-urilor
Da, Elena, vinul rosu e net superior altor bauturi alcoolice, pt substanta asta si altele, dar ramane o bautura alcoolica. Si esti f draguta, sa stii, asa fac si eu in comentarii cand se isca diverse 🙂
Altfel, imi cer scuze daca am parut ofensiva sau agresiva, comentam doar relaxat amuzat, in continuare mi se pare amuzant demonstratul ca o bautura alcoolica e benefica sau, ma rog, sanatoasa, semantici din astea cu alcool si sanatos
Claudia, m-am dezabonat de la comentarii 🙂
Iulia, chill
Noi sa fim sanatosi si sa cinstim un pahar de vin
Diana recently posted…carti si chestii
A, eu pun de un vin fiert cu scortisoara in seara asta, la sfatul medicului :p
Diana recently posted…carti si chestii
Sa stii ca si eu visez sa ajung in America de Sud si Centrala la un moment dat, dar pe sot nu-l incanta deloc ideea de a vizita Mexic, Brazilia, Argentina si Columbia. 😀 Eu cred ca intr-o viata anterioara m-am nascut acolo. :))
Amy recently posted…Cateva dorinte
si in cazul meu valorile mentionate de tine au fost instaurate dupa ce am avut parte de un declin si am fost nevoita sa reprioritizez totul in viata mea.
Fiecare cu valorile lui 🙂 . De ar fi mai multi asa…
o femeie recently posted…Simplu, ieftin, ecologic, si sanatos.
Nu esti deloc exagerata! semanam foarte mult. Si pentru mine sanatatea este cea mai importanta ca restul vin de la sine.
Eu de cateva luni am ales sa merg pe jos spre munca o buna parte din drum.
Locuiesc in Cluj si nici vorba sa ma gandesc sa iau masina dimineata, o data pentru ca economisesc mai mult asa dar si pentru ca traficul mi-ar strica toata buna dispozitie.
Inainte luam mijlocul de transport in comun chiar de langa casa, insa atat de aglomerata este zona respectiva ca am ajuns la concluzia ca mai bine merg pe jos jumatate din distanta si abia pe urma sa urc in autobus. Am observat ca ajung la munca si apoi acasa muult mai relaxata 🙂 .
Iar am rezonat cu tot ce ai scris (chiar daca unele chestii inca nu le fac, insa ma gandesc la ele). “Nu imi doresc sa petrec restul vietii printre gunoaie sau obiecte cumparate inutil” – asta e o chestie la care ma gandesc de vreo doi ani si pe care o si aplic tot de atunci. Am redus efectiv cumparaturile la jumatate. Daca vad un produs si stiu ca am acasa altul si inca e functional, pai nu cumpar. Nu e zgarcenie, ci dorinta de a rula lucrurile mai lent, de a nu mai produce munti de gunoaie. As cumpara de exemplu o alta tigaie daca cea veche ar fi prea urata. Dar, desi am zgariat teflonul in cateva locuri, eu zic ca o mai duce cel putin 2 ani, deci inca nu cumpar alta.
Totodata, sunt fata care are mereu in geanta o traista din carpa, d-aia cu toarte lungi. Am avut o prietena (verbul la trecut, ca nu eram pe aceeasi lungime de unda) care ma intreba “Nu ti-e un pic jena sa scoti o traista de carpa dintr-o geanta de 400 de lei?”. Nu. Nu mi-era nici atunci si nu mi-e jena nici acum. E o traista din bumbac pe care o folosesc mereu la cumparaturi, astfel ca nu iau “punguta” de la magazin niciodata. Sau, hai, sa nu zic niciodata, cumpar o punga din plastic atunci cand traista mea de carpa e neincapatoare. Dar asta se intampla foarte foarte rar.
As mai scrie eu multe, dar ma-ntind ca la mine pe plantatie :)). Esti un om frumos si ma bucur ca ni s-au intersectat drumurile blogosferice.
Ioana Radu recently posted…Ce mi-ar plăcea să renovez în locuință și… de ce?
Ba poti sa zici ce vrei si cat vrei aici. Noi invatam una de la alta, asa ca e bine primit o experientza proprie.
Eu am o frumoasa colectie de sacose din carpe, de la ziua UE de anul trecut, asa ca refuz mereu pungile, spre disperarea vanzatorilor (s-a intamplat si sa nu am sacosa si sa bag cumparaturile in geanta, era cam ca o sacosa, privirea vanzatorului a fost nepretuita, avem inclusiv ceapa verde cumparata).
De cand te-am cunoscut si te citesc, mi-am cumparat foarte putine haine, spre extrem de putine si mi-am dat seama ca le mai pot folosi pe astea pe care le am inca 10 ani (din pacate m-am ingrasat vreo 5 kg, dar trag tare sa le dau jos si sa intru in hainele din dulap). Pentru copii incerc sa folosesc ce primesc de la nepotel si sa foloseasca unul de altul ai mei, chiar si asa, tot am haine si incaltari purtate de maxim 2 ori, care au costat o caruta de bani, am inceput sa le pun la vanzare.
Mancare cat mai simpla, e si usor de facut, mai ieftin si mai sanatos.
Am ramas totusi cu o salabiciune, cosmeticele, desi nu prea mai cumpar, incerc sa cumpar doar dermocosmetice, tot mai primesc si nu pot sa rezist, le folosesc, ma atrag si vreau sa le incerc 🙁
In momentul asta sotul are o iritatie la axila (foarte rau, carne vie, lucreaza d-acasa), eu si copilul mic avem o mancarime si niste bubite mici rosii 🙁 este imposibil sa stiu de la ce, sotul incerca sa identifice, dar la cate chimicoase avem, e imposibil.
Observ ca ne asemanam destul de mult. 🙂 Si pentru mine sanatatea e cea mai importanta. Daca nu sunt sanatoasa atunci nu pot lucra, nu pot invata, nu pot zambi… Se intampla sa am si zile mai putin bune in care sanatatea mi-e putin sifonata si intotdeauna a doua zi cand mi-a trecut durerea respectiva si ma simt bine imi dau seama cat poate fi de minunat doar sa te simti bine. Cat de minunat poate fi cand te simti plin de energie, cand poti sa zambesti, cand nu ai nici un fel de durere?!
Ma gandesc ca ceea ce fac azi e cu bataie lunga si tocmai de asta incerc sa am o viata cat mai echilibrata.
Ce fac eu pentru sanatatea mea?
– Pentru mine este foarte important sa beau apa. Pana plec la servici beau cel putin 500 ml apa + un ceai (verde, negru, musetel, tei etc).
– Fac sport de 3 ori pe saptamana.
– Am grija sa mananc in fiecare zi fructe sau legume crude.
– Mananc in fiecare zi fulgi de ovaz la micul dejun (in combinatie cu multe alte seminte si fructe). Beneficiile pe care le aduce tranzitului intestinal sunt atat de mari… doar cine consuma zilnic stie despre ce vorbesc.
– Incerc pe cat posibil sa imi pastrez optimismul, sa nu pun la suflet si sa nu i-au prea in serios probleme care apar in viata de zi cu zi.
Din moment ce ne stabilim prioritatile in viata si depunem efort si timp zilnic pentru, apar si rezultatele.
(eu cu apa bauta inca depun eforturi, dar stiu ca intr-o zi o sa imi intre in rutina si normalitate ).