Extra venituri culese de la altii.

Intr-o discutie interesanta zilele trecute pe calea independentei financiare, o doamna minunata (sper sa ii iau si ei interviu) a cerut experienta noastra in a-si mari incasarile cu scopul de a redirecta totul catre investitii.
Dupa clasicul argument: cel mai eficient e sa economisesti cheltuielile, dupa frumosul ei raspuns ca deja economiseste peste 50% din venit, au inceput sa curga tot felul de experiente care mai de care mai faine:
– inchiriat apartamentul pe airbnb cand proprietarii sunt plecati
– donat plasma/sange contra cost. In unele tari se plateste , de ex. in Austria timp de un an ar fi primit 1000 euro.
– alt exemplu prezentat e articolul asta: optat pt a face curatenia blocului singuri, in loc de cautat femeie de serviciu.  Dupa niste calcule atente si-au dat seama ca e o munca bine platita, si mai ales rapida!!! ce daca  ei au studii universitare  http://whatlifecouldbe.eu/2016/01/24/how-to-earn-154-an-hour-without-a-degree/
– alt scenariu incercat si testat a fost propus prin cat/dog sitter pe perioada vacantelor (mi s-a parut interesant pt iubitorii de animale)
– tot pt vacante: angajat in taberele de engleza/cursuri specifice. Suma vehiculata – 500 euro pe saptamana
– si un link de studiat, sunt idei multe multe, 10 minute am stat acolo si sunt super super incantata, o sa mai revin si o sa incerc si va spun ce incerc !! https://www.sidehustlenation.com/

21 thoughts on “Extra venituri culese de la altii.”

  1. Pe Airbnb merge sa inchiriezi, dar sa ai un apartament cumparat intr-o alta tara, nu in Romania. Ma batea si pe mine gandul asta la un moment dat, dar am studiat un pic piata si-am vazut ca sumele percepute in urma inchirierii nu-s atat de mari. Bine, sunt mai ok decat daca ai inchiria pe termen lung, dar parca tot nu merita investitia.
    Amy recently posted…Fugiti cat puteti de Noumax!My Profile

        1. mie mi se pare totusi, o suma: 2 runde pe luna de inchiriat, deci cateva zile, si uite peste 100 euro de venit fara efort prea mare. Am putea face si noi, dar mi-e prea lene sa fac ordine bine in casa :))))

          1. Eu compar cu sumele pe care le-am intalni pentru inchirierea apartamentelor in alte tari. 😀 Plus ca daca iei un apartament si dai pe el 100.000 (daca nu-i pozitionat central nu-l inchiriaza nici gogu’) si mai bagi inca cateva mii pentru a-l moderniza, in cat timp iti recumperezi investitia cu de-alde 30$/noapte? 😀
            Amy recently posted…Fugiti cat puteti de Noumax!My Profile

  2. Pe cand nu lucram, am facut anchete. Erau prost platite, stresante, pierdeai prea mult timp. Acum mi se pare un lux sa mergi la serviciu.
    La fel airbnb mi se pare prea mare bataie de cap.
    Deci decat stres cu venituri suplimentare, mai bine negociat marire de salariu zic eu.
    Elena recently posted…Empatie, simpatie si compasiuneMy Profile

    1. Nu mi se pare mare stres cu Airbnb. Platesti pe cineva pentru curatenie si ai rezolvat. Dar asta doar in conditiile in care si incasarile merita efortul. Spre exemplu, in Barcelona nu gaseai sa inchiriezi apartament/studio cu mai putin de 90-100$ pe noapte. Pai si cum sa nu merite efortul in cazul asta, cand Barcelona e plin de turisti tot timpul? 😀

      Tipa la care am stat anul trecut in Valencia facuse credit pentru a-si cumpara aparatmentul, fix in centru era pozitionat. Zicea ca din ceea ce scoate plateste rata si ii iese si profit. Am vazut ca anul asta deja si-a mai cumparat inca unul, ceea ce inseamna ca ii merge.
      Amy recently posted…Fugiti cat puteti de Noumax!My Profile

      1. Evident ca pretul e influentat de cerere si oferta. Cu siguranta ca si locuintele sunt f. scumpe acolo !. Un aprt. de 60 mii euro in Bucuresti zona de metrou are rata ipotecii pt aprox de 300 euro. La Barcelona pretul e x 10.
        Altfel, pt a detine aprt. doar pt inchiriat doar pe airbnb, calculele difera putin. E greu de avut 100% ocupat prin airbnb, majoritatea spun ca ajung la 50% din timp si rari care ajung la 80%. La 50% rata de ocupare un aprt. in bucuresti => 15 zile x 30 euro – rata + cheltuielile sunt acoperite, poate si ceva in plus. Atat ca chiriile in Bucuresti sunt suficient de mari incat sa merite inchiriat la localnici si nu pe airbnb decat pt cine pleaca periodic…

        Asa ca 100 euro incasat extra pe luna in Bucuresti, din cand in cand, mi se pare ok suma, e munca unora timp de o saptamana! – iar inchiriatul aduce banii astia fara efort zi de zi 9 ore pe zi, de aia zic ca e perfect ca extra venit.

  3. Eu am devenit pet sitter full time, asta dupa ce o vreme faceam chestia asta doar in vacante. La inceput, lumea era reticenta in ceea ce priveste serviciul asta in Romania, dar unii si-au zis ca “risca” si uite asa am inceput sa lucrez 10 ore pe zi, de cele mai multe ori. Si asa nu-mi gaseam un job care sa-mi placa, nu-mi gaseam locul in niciun colectiv. Acum am ajuns sa-mi fac eu programul si desi nu-s castiguri foarte mari (si mai fac si reduceri de pret la persoanele cu mai multe animale), eu sunt multumita cu banii pe care reusesc sa-i strang lunar. Sunt minimalista, asa ca nu cheltui tot ce castig. Cel mai important, insa, nu as da job-ul asta pe unul la birou. Imi place sa fiu afara cat mai mult, sa ma misc cat mai mult, iar asta ne aduce beneficii si mie si cateilor de care am grija.

    1. Minunat ce ne spui, Violeta!
      Nu am facut asta pe bani (am avut grija de animale dar la prieteni, gratuit) convinsa ca e un extra venit, marunt, suficient pentru a rotunji un sfarsit de luna. E minunat insa ca din hobby tu ai transformat intr-un venit zilnic din 2 motive: faci cu drag si o faci bine deci nu simti povara efortului. Ma bucur pentru tine!

    1. Articolul prin intrebarea asta indica ce eforturi suntem capabili pentru un vis, sau pentru a trece un hop. Suntem pregatiti pt aceste schimbari?

      In plus, e un timp pt fiecare…..si fiecare om are timpul lui. Dupa cum vezi, fiecare e unic, si sunt sigura ca mustachienii acum 10 ani ar fi zis altfel decat acum.
      Cand bugetul permite o marja de reducere, sau cand bugetul deja are o cifra mare de economii, cand rutina e bine intzepenita in viatza de zi cu zi, atunci e bine.
      Dar cand aveam venit comparabil cu salariul minim pe economie atunci un salariu mai mare sau un extra venit mi-a facut diferenta, chiar daca au fost doar catziva zeci de lei. Sa nu uitam ca juma de romani sunt la tzara si au extra mici surse de venit: unii vaci si porci, altii doar 20 de gaini, gradina, mai un serviciu contra serviciu la vecini etc sa nu mai zic de cati bani salveaza cusutul acasa sau ca ne reparam/zugravim casa. Multi ignoram astea, dar sunt tot o forma de extra venituri! si pot usura viata, dar mai ales pot accelera iesitul din datorii.

    2. Depinde mult de extra job. Unele activități le poți desfășura și la locul de muncă. Dacă nu ai un job super stresant și îți organizezi timpul bine, îți rămâne timp și pentru alte chestii. Nu toate joburile mi-au permis asta, dar, în mare parte, am avut noroc și am putut să fac traduceri/redactări texte de la birou. Sau, poți face ceva pe social media. Sunt și activități “extra” pe care le poți face în acele 9 ore cât stai la birou.

      1. nici nu m-am gandit la activitati la locul de munca – mi se pare minunata ideea, ca eu mai am timp morti, cand tot ce fac e sa scriu cate ceva pt blog/raspund la comentarii.
        Altfel eu cos serile – am o lista lunga pt urmatoarele 2 luni – mi se pare minunat sa transform un hobby in bani.

  4. Eu am testat activitatea care presupune curatenie pe casa scarii (a blocului in care locuiesc). In Romania nu e o chestie care sa se plateasca prea bine, astfel ca pentru blocul de 4 etaje scoteam 80 de lei pe luna… Si faceam curatenie de 4 ori de banii astia. Un fel de 20 de lei/curatenie, activitate care dura cam 1-2 ore (depinde de cat de energica eram, uneori functionam in modul turbo, alteori ma miscam mai greu). E adevarat ca nu e cine stie ce activitate, avand si o scara a blocului destul de curata (interfon, tablouri, ceas la parter, anunturi cu fumatul interzis si galagia interzise intr-un anumit interval orar). Dar cei 80 de lei pe luna uneori erau chiar mai putini, pentru ca sunt si vecini care nu vor sa plateasca mereu, astfel ca activitatea, chiar daca nu-i grea, nu e nici profitabila. In timpul respectiv in prezent desfasor alta activitate, platita cam de 6 ori mai bine. Insa ideea de baza cred ca este sa incercam, sa testam inainte, iar pentru asta ma bucur, ca eu nu prea sunt fricoasa sau rusinoasa si incerc tot felul de chestii (in limita decentei si a bunului simt).

    1. multumim pentru experienta impartasita, si felicitari pentru decizii si pasi in viata. Nicio munca nu e de neglijat, mai ales pentru cei care se descurca greu si sunt cu datorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge