factura la telefon -sa fie cat mai mica

Una din prietenele mele e intr-o situatie financiara dificila. Probleme are de multi ani, carantina doar le-a acutizat. Printre picaturi, imi spune ca fuge sa plateasca factura la telefon ca e in intarziere: 120 euro luna asta….o intreb daca vorbeste mult si spune ca da, cu clientii, cu ficele ei etc.

Nu e cazul. Cum stam mult acasa whatsapp si skype si alte aplicatii ce se leaga la wifi sunt minunate.  Un telefon poate tine mai mult cu putina ingrijire, nu avem nevoie de  un nou model cand cel vechi e bun doar pt ca e demodat.  Treceti la abonamente mici si folositi la maxim wifi, pastrati telefonul model mai vechi cat merge. Mai nou multe centre comerciale ofera gratuit wifi.  Stiu, e mai comod de apasat direct pe un singur buton decat activat wifi si  conectat la retea si deschis whatsapp. Comoditatea costa, sau mai bine spus a costat pt ca de acum incolo se poate mai bine: un abonament/cartela e suficient.  De vorbit mai scurt e suficient. De folosit skype /whatsapp /instagram pt sunat e suficient. 10 euro pe luna e suficient. Restul de  100 euro lunar punetii in buzunar – inseamna 1200 pe an, fix cat sa acopere o stricaciune la masina, o factura prea mare la energie, o problema urgenta dentara si sa nu ajungem la descoperiri de carduri de credite.
100 euro lunar mai putin inseamna 12000 in 10 ani. Ce puteti face de banii astia? Va las sa va ganditi.
Am mai auzit replica: “dar consumul sustine economia”. Zau ca putem sa sustinem economia cu altfel de consum, unul mod mai constructiv si prietenos cu portofelul propriu.

P.S. sper ca cei cu actiuni la firmele de telefonie mobila nu ma citesc 😀 😀 .

11 thoughts on “factura la telefon -sa fie cat mai mica”

 1. eu acum platesc 120 de lei pentru cablu, net si trei abonamente de telefonie. Sotul chiar se plimba mult prin tara si are semnal peste tot, deci nu putem fi decat multumiti. Avem minute si net sa ne spalam cu ele pe cap. Nici nu le folosim. Eu nu as da nici 10 euro pe abonament. Atata aveam la telekom si din cauza tarifului m-am mutat de la ei

  1
 2. Și eu tot cu whatsapp. M-ar costa enorm să vorbesc cu ai mei din Asia în Europa dacă n-ar fi internetul. Și țin un telefon mai multă vreme sau până nu mai e bun. Ultimele două telefoane le-am schimbat doar atunci când mi s-au stricat. Sigur, poate le mai dădeam nițică viață dacă le duceam la reparat, dar am zis că e un semn și e timpul să-mi iau altul 😀
  Sunt super zgarcită când vine vorba de facturi, mai bine dau banii la manichiură sau la un masaj decât pe factura la telefon :))
  Cristina recently posted…Thailanda mai puțin turistică: ceramica unică și situl arheologic de la Ban Chiang, din Udon Thani.My Profile

  1
 3. Traiasca WhatsApp-ul!
  In Olanda este aproape gratis sa vorbesc de pe fix, mobilul este scump.
  Nu imi fac probleme cu nota de telefon … eu am tot pachetul intr-o factura, adica si tv-ul si internetul!
  Ella recently posted…Boats and flowersMy Profile

  1
 4. 8 eur abonamentul. Din 2 in 2 ani cand expira abonamentul fac cerere de incetare. Ma suna si le spun ca vreau un telefon pentru a ramane inca 2 ani. Acum un an am primit un A10, i l-am dat mamei, primul ei smartfone cu care acum suna de pe whatsup sa vada nepotii.
  Pana acum 4 ani luam mereu ultimul telefon aparut, nu merita 🙂
  Marius recently posted…Produse consumate de bebe la 2 luniMy Profile

  1
 5. Eu am facut o afacere proasta. Am trecut de la abonament cu internet si apeluri nelimitate cu 16 euro la unul ceva mai limitat cu 2 euro (ca oricum sun de pe fix am wifi acasa, deci când ies imi ajunge internetul). Schimbatul abonamentului m-a costa 12 euro, dar am zis ca fie, economisesc mai încolo. Deșteapta de mine nici nu m-am uitat cat e de limitat internetul, eu credeam ca la 2 giga si consumam într-o veselie pana m-a trezit la realitate sms-ul cum ca mi-am depășit deja abonamentul cu 10 euro. Deci pt prima luna sunt deja la 24 euro daca nu mai consum nimic pana la sfarsitul lunii. Buna afacere am facut 🙁 Parca as trece iar la vechiul abonament, dar m-ar costa inca 12 euro mișcarea.
  Elena recently posted…O « buruiana » prețioasă: Fumaria officinalis (fumarița)My Profile

 6. Mamă, dar la câte soluții sunt, chiar avem de unde alege, pe bune. Mi-am adus aminte de cineva care mi-a zis: păi pune-ți și tu whatsup să vb acolo și eu nu mi-am pus și nici ea n-a mai dat semne de viață, deși mă putea găsi în alte 3 locuri cu ușurință. Fiecare cu ale lui 🙂
  Florina recently posted…Ana, de Em SavaMy Profile

  1
 7. 10€ net 100GB(acuma e 8€ dupa un an)…minute nelimitate la telefon.( nui abonament doar incarc )….dupa un abonament la net acasa de 60€ la 2 luni….transformat in 38€ p luna asa a vurut compania….mia trimes avis si am inchis gratis daca nu era 70€ inchidere…..am castigat innadevarat sensul….factura la curent e 60€ la doua luni (prefer so platesc p asta Ca’ fara nu se poate dar nu netul)culmea Ca’ imi ajunge netul de la telefon Ca’ sa Activez hotspot si ma pot uita la tot c’è vrea inima mea si a copiilor la SMART TV pe YouTube sau altele….cind aud prieteni rid…..si ma intreaba mirati daca imi ajunge…..Ca’ ei platesc in jur de 100€ pe luna telefon+ net…min……. NOI cu sotul pe AN 190 € net+minute…….culmea rideau de telefoanele noastre REDMI XIAOMI….si acuma iau fix din astea l copii Ca’ cineva a zis Ca’ se merita pret/calitatea….AM RENUNTA LA NET FIX …….DOI ANI IN URMA CITINDUTE PE TINE DI P IULIA DE LA ECONOMISIM.INFO……am inteles Ca’ mai sunt d alde mine……pun pret p alte lucruri mai importante…..

  1
  1. par mici reduceri si nu pierdem din servicii. La sfarsitul anului sunt sute de euro, pe care le muncim intr-o saptamana. Practic asta economisim: munca proprie.

   1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge