Rearanjare produse de menaj si cosmetice

Pt chimicalele din casa (produse de menaj, detergenti, cosmetice etc) am o regula simpla pe care mi-am impus-o  de ceva ani (dar nu reusesc sa o respect  mereu): nu cumpar/incep un produs nou pana nu il termin pe anteriorul. No, doamnelor, sa va vad la farduri si oje cum faceti asta… :))
Mi-am dat seama insa ca se intampla deseori sa arunc un sampon/crema desi mai era ceva produs pe fundul tubului, dar na, foloseam tubul nou si evident uitat de cel vechi…ce ajungea sa expire si sa plece la pubela.

Avantajele metodei: dulap de cosmetice mai liber, produse care nu ajung sa le aruncam expirate (doar le folosim, da?), mai putin praf de curatat, mai usor de folosit/gasit dimineata cand sunt pe fuga.

In plus, un truc ce tocmai l-am remarcat la hotel la Londra, truc ce duce la 10-20% economii si vreau sa il incerc: adaugat apa in sampon/sapun de maini/gel de dus/detergent de vase/de rufe lichid. 10-20 %. Astfel sapunul de maini spala la fel de bine, dar cantitatea de pierderi se reduce, in plus se clateste mai usor. In final, economie de 10-20% la aceste produse (suma deloc de neglijat). Si evident mai putine drumuri la cumparaturi/mai putine ambalaje aruncate ( Doar sa aveti atentie sa nu diluati prea tare 🙂 )

2 thoughts on “Rearanjare produse de menaj si cosmetice”

  1. Îmi place ideea, la produse de menaj o aplic fără probleme. Nu deschid nimic nou până nu se termină cel pe care-l foloseam anterior. La fel cu șamponul, balsamul, gelul de duș. La parfumuri fac excepție, îmi place să am mai multe și să le folosesc în funcție de starea de spirit. Nu dați cu bota, are și eu piticii mei (plus că parfumul nu expiră așa repede, păstrat în condiții optime).

    Iar la cosmetice e ceva mai greu, mai ales la machiaje. Acolo mai am de lucrat, dar cred că sunt pe drumul cel bun dacă mă opresc din cumpărat o vreme și îmi dau șansa de-a le consuma pe cele deschise înainte să încerc altele noi.
    Ioana Cionts recently posted…Fără produse noi de machiaj pentru următoarele 6 luniMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge