Topinambour in containere

Un alt experiment reusit pe balcon este in containerul cu topinambour. L-am cultivat pentru prima data, din niste radacini incoltite din cele cumparate. Asa a vrut el, sa ajunge nu il farfurie ci in pamant, asa ca cei cativa tuberculi cu radacini au pornitย pe balcon in aventura vietii.ย S-au lasat asteptati, nestiind nici ce frunze nici timpul de vegetatie, si probabil incetinit de primavara rece si lunga, dar cand i-am transplantat am remarcat ca deja au facut noi tuberculi, numai bun de mancat.
Se pare ca unii se plang ca e o planta invaziva, dar in containere nu am riscul asta, asa ca o sa scot cate un tubercul, din cand in cand, sa il pun in mancare, si in pamant isi vor duce veacul si la iarna, ca alta stocare mai sigura nu am.
Sunt iubitori de apa, au nevoie de pamant afanat si gras. Si astea am din belsug, multumita lazii de compost.

20160621_193810 20160621_193751
O planta auto-sustenabila, ce nu are nevoie de multa intretinere, o supriza frumoasa de la natura.

Abia astept sa infloreasca!

 

20160625_133231

 

12 thoughts on “Topinambour in containere”

 1. M-am gindit ca poate o fi ceva ce seamana. Am vazut la cineva in gradina si erau niste plante inalte.
  Dar n-am mincat niciodata.

  1. eu am cumparat din curiozitate ( dupa ce am citit articole din gama : “legume vechi ce merita o sansa” ) si mi-au placut. Acum am si cultura proprie, si se descurca f. bine la umbra.

 2. Nu stiu ce sunt, nu am auzit niciodata de topinambur. Dar daca e bun de papat.. :))
  Mi-a inflorit vanata!! ๐Ÿ˜€ E prima data in viata mea cand ii vad floarea ๐Ÿ™‚ Na, trebuia sa spun si eu. Sa ne areti poze cand infloreste topinamburul!
  Evelyn recently posted…The 15 Weird Questions TagMy Profile

 3. Eu am cumparat un kg de tuberculi anul trecut din Obor si am acum in gradina. E ditamai planta. Nu m-am omorat dupa ei gatiti, cruzi sunt interesanti. Eu le zic napi ๐Ÿ™‚ cei cu flori galbene, nu?
  Am zis ca-i pastrez drept deco

  1. Eu credeam ca napii is cam ca ridichile, dar alb cu mov ๐Ÿ™‚ – deci da, astia au flori galbene, desi la mine inca nu au inflorit…
   Crud am pus si eu la salate si la rontait.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge