O secunda face diferenta? Dar cel mai mic gest?

Unii spun ca o secunda de la fiecare nu face diferenta. Sau ca efortul meu, al tau, e doar o picatura in ocean.

Dar daca facem un pas in trafic, cand trece ambulanta?

Si acum tot langa un spital mare stau., dar am locuit multi ani pe soseaua Berceni. Stiti care? – cea care duce de la Piata sudului la spitalul Bagdazar. Zeci de ambulante zilnic trec pe acolo asa ca noi am evitat sa parcam pe soseaua aia, am evitat sa trecem cu masina (decat daca nu aveam de ales) si mai ales, daca venea o ambulanta stiam pe unde intra cu masina pentru 3-5 minute, ( fie spre intrarea la cimitir,  fie in benzinarie).

Poate aparent nu conteaza cele cateva minute de efort din partea noastra – dar ganditi-va cum e 3 minute mai repede pana la spital pentru cineva in criza respiratorie.
https://www.youtube.com/watch?v=BxJWPAWkV2o

10 thoughts on “O secunda face diferenta? Dar cel mai mic gest?”

  1. Nu m-am gandit niciodata la asta, dar mare dreptate ai. Alea 3-4 minute, care pentru noi pot fi nesemnificative, pentru altii inseamna de fapt viata, noroc, sansa de a trai….

  2. Acum cativa ani tatal meu a fost dus cu ambulanta 50 km traversand trei orase aglomerate, de fapt l-a dus o parte din drum o ambulanta fara medic si din Cluj venea una cu medic, l-au mutat din una in alta pe drum, daca nu ajungea pt montare de stent in 60 de minute nu ar mai fi trait. Cred ca atunci am inteles cu adevarat ce inseamna fiecare minut si fiecare secunda pierduta. Poate fi diferenta dintre viata si moarte. Au trecut aproape 7 ani si el e inca langa noi.
    fiordaliso recently posted…Sacosa din tricou reciclatMy Profile

    1. La noi a fost mai trista experienta cu bunicul, o ambulanta s-a miscat atat de incet pana la Bucuresti, fara medicatie pe drum, incat a ajuns in coma. N-o sa uit niciodata, eram deja la spital cand a ajuns ambulanta si l-au adus, a plecat constient si a ajuns in coma, n-a supravietuit noptii 🙁
      Orice secunda conteaza! O secunda face diferenta intre viata si moarte, in unele cazuri

  3. Am si scris intr-un articol recent despre asta. Eu as pune camere video pe ambulante si as trimit amenzi in plic tuturor soferilor care, cand aud ambulanta, in loc sa se retraga spre dreapta sa ii faca loc, sa grabesc sa treaca in fata ei, sfidandu-i pe “fraierii” care se dau la o parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge