Scrub de corp, cateva incercari din ultima perioada.

E iarna si in calendar si la mine in viata: ziua scurta de afara si frigul ma face sa stau mai mult in casa. De stat imi stau picioarele, ca mintea si mainile mi s-au dezghetzat repede dupa ceva clipe de alintat pe canapea invelita in patura pufoasa asa ca …mai experimentai cate ceva 🙂
Cum nu folosesc deloc geluri de corp si nici creme de corp de f. multi ani, si cum nici retetele fixe nu sunt de mine (poate de aia nu incerc sa fac sapun de casa? ) am gasit cateva combinatii minunate de gomaj/scrub potrivite pt corpul meu.
Nu voi scrie cantitati exacte pt ca eu le-am adaptat dupa cum am simtit ca pielea are nevoie: am mai adaugat uleiuri, mai ales ca pielea dupa expunerea la soare a avut nevoie. Folosesc cam o dara pe saptamana, sub dus, la sfarsitul dusului: iau cu mana din borcane si frec bine corpul (unde cred ca e nevoie) clatesc si gata.
Marea descoperire este ca produsele astea sunt ca ness-ul : 2in1, adica si indeparteaza pielea moarta de pe corp (a inceput sa se jupeasca, am 6 sapt. de la venit de la plaja) dar si functioneaza ca o crema de corp ce lasa pielea mai putin uscata. Si ca sunt la indemana: si ingredientele, combinatul ia fix cateva minute, apoi in borcan (cu capac) le am pt cateva saptamani – 5 minute de efort cu zero  deseuri si zero bani.

Reteta 1:
-zahar, nu din al cel mai zgruntzuros, cam o cana
-unt de cocos 2-3 linguri
-putin bicarbonat, cam la o linguritza
Din ce am in casa.
Am frig in bucatarie si untul de cocos se solidifica asa ca l-am topit un pic la aburi fix sa devina lichid, direct in borcanul de unde iau sa aplic pe corp, adaugat zahar si bicarbonat, amestecat cateva minute cu lingura si gata. Sub dus, iau cu mana din borcan si frec corpul si clatesc.
Ador mirosul de cocos (am luat unt de cocos bio, ne-dezodorizat, chiar, de ce vor ei sa scoata un miros atat de parfumat si e subtil, nu foarte puternic?) iar pielea e mai fina si mai catifelata datorita uleiului.

Reteta 2:
am adaugat o lingura de cacao in reteta 1.
Efectul acelasi, culoarea difera.
Tot cu ce am in casa.

Reteta 3:
– am folosit unt de cacao (cateva linguri)
– sare mare aproape o cana (era prea mare, asta aveam in casa, zaharul tos e mult mai bun, am nimerit din greseala o marca, asta vara, care nu e prea grunjoasa)
– putina argila (cam o lingura)
La fel ca la reteta unu am topit untul sa pot sa incorporez cele uscate. dupa prima aplicare am mai adaugat unt topit, ca voiam mai cremos. Ori pielea imi cerea mai multa grasime.
Din ce am in casa.

Reteta 4:
malai si ulei de masline.
Si din astea am in casa.
Am pus aprox 2 parti malai si o parte ulei de masline.  Partea faina la acest amestec este ca am ambele produse de la tzara, produse autentice (din 2 parti ale europei)
Cred ca e cel mai ieftin produs de corp posibil.
Pt pielea f. deteriorata si cu dermatite, varianta adaptata cu taratze si ulei de masline este si mai buna – cum totul e minunat pt mine de vara trecuta, ma gandesc sa inventez trimisul unei scrisori in timp, si sa imi scriu o scrisoare plina de caldura si imbratisari si conclusii din experientele din ultimii 20 de ani.

Si o reteta scumpa:
-ulei de jojoba si ulei de migdale (cam 1-2 linguri de fiecare)
-o cana mica de zahar
-vitamina E (sparg cateva capsule)
-vitamina A (cateva picaturi, este f. puternica)
Fac in cantitate mica pt ca nu e la fel de stabila “in timp” ca celelalte.
Combinarea se face la fel, se aplica la fel. Eu am astea in casa dar sunt mai scumpe achizitionarea lor, insa o data achizitionate tin poate 1 an.

Pt fata gomajul il fac cu miere si o fiola de vitamina C si oleaca de apa calda. Gomaj e pt ca mierea deja s-a zaharisit. Asta nu e un produs care sa reziste asa ca il prepar pe loc si aplic tot si gata.
Alte dati fac masca de argila, vitamina E uleioasa, si putina lamaie.  Am ten mix-gras, zeama de lamaie mi-e ok, dar pe tema asta fiecare are tenul diferit si e musai de gasit ceva adecvat.
in zona ochilor am ulei de macese, nu e de gomaj dar hraneste si inmoaie pielea.

Pt celulita foloseam zatz de cafea, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura iaurt.

Si am mai incercat si altele dar nu im vin in minte fix acum cand scriu articolul si imi mananc pachetul asa ca dau send si mai vad eu.

 

Edit: va rog, beti apa si mancati legume crude. Din exterior mangaiem cum putem cateva straturi de derma, ce nu hranim din interior nu poate fi compensat nici de cea mai scumpa crema.

27 thoughts on “Scrub de corp, cateva incercari din ultima perioada.”

    1. tocmai, ca zaharul se dizolva in apa calda dar si uleiul se aseaza in pelicula fina pe piele. Gomajul e lejer, nu agresiv, si raman si cu pielea fina ca si cum as da cu ulei dupa baie.

  1. Preferata mea era o reteta cu zat de cafea si miere. Dar am renuntat la mazgaleli, folosesc manusi de baie din iuta, ies cu piele de bebelus si nu mai trebuie sa frec cada in urma

  2. Faine retetele tale, pot sa adaug si eu preferata mea?
    Cafea macinata sau zat, miere, ulei de masline si scortisoara, miroase divin. Face mizerie dar merita.
    Seara dupa baie ma dau cu unt pe fata pe post de crema (cand e frig afara, vara nu).
    Pentru tenul mixt/gras sucul din frunza de aloe face minuni, se maseaza in piele si nu se mai spala fata pana a doua zi.
    Uite ca m-am intins, sunt de-a dreptul trei 🙂
    fiordaliso recently posted…Cutie cu flori din hartieMy Profile

    1. o sa pun si scortisoara, ca doar am acasa. Sunt ingrediente simple si la indemana, si gratis!
      Aloe nu am incercat niciodata, o sa imi cumpar o planta sa o jumulesc 🙂

  3. Io cu exfolierea corpului mai rarut. O fac cel mai sigur inainte de epilare, apoi ma fac ca uit. Cu fata sunt mai atenta ca ea e mereu expusa si stii ca am puncte negre multe. Eu cel mai des folosesc bicarbonatul pentru ca e fin si nu risc iritatii, plus ca e si dezinfectant si calmant.

  4. Foarte bune retetele tale, e important sa te simti tu bine cu ele.
    Eu folosesc lufa in loc de gomaj si sapunul facut de mine, imi place la nebunie, sunt tocmai bune pentru pielea mea. Pe partile de piele mai uscate dau cu ulei de cocos simplu,miroase minunat !

  5. Buna, mi-am adus aminte de ceva: am o problema cu o unghie la degetul aratator stang, pare asa de parca s-ar fi luat un strat si e crapata, iar eu nu merg la cosmetica, nu-mi place sa-mi fac manichiura, pedichiura etc, adica put si simplu nu-mi place sa-mi umble nimeni pe la maini 🙂 si am nevoie sa am unghii scurte ca sa ma pot ocupa de ale mele. Ce sa fac, sa cumpar un lac si s-o dau mereu? Chiar e asa de cateva luni… 🙁
    Florina recently posted…Criticarea copilului în mod repetat, ca formă gravă a abuzului emoțional și cum poate fi evitatăMy Profile

  6. Zațul de cafea îl foloseam prin liceu, când părinții mei își terminau cafeaua, acum eu nici măcar nu am cafea în casă, dar dacă o să primesc vreodată cadou, o să știu la ce o folosesc.
    Prima rețetă, cea cu zahărul, e cea pe care o practic în general.

    1. eu nu mai beau cafea dar sotul da, asa ca o colectez. Zat de cafea am mai colectat de la colegii de birou, dar pt gradina 🙂 . Anul asta ma gandesc sa merg la cafeteria italiana sa le cer tot zatzul colectat de masinariile lor.

  7. Zat de cafea folosesc si eu pe post de scrub, imi face foarte bine. Cu uleiul de cocos nu m-am impacat deloc, mi-a uscat si mai tare pielea, asa ca de atunci il evit. Ulei pus in cap, tot asa – imi ramanea parul uleios cu saptamanile dupa. Otetul pus la clatire imi place. Cred ca depinde foarte mult si de tipul de piele si par, in general nu toata lumea agreeaza aceleasi produse. Am incercat de exemplu si bicarbonat in loc de deodorant. Absoarbe mirosul f bine, dar mie mi-a provocat rani rosii la subrat, so…..

    1. Suntem unice si ne mai si schimbam (varsta, hormonii, modul de alimentatie etc). De aia sunt si atatea cosmetice inventate – ce merge la mine nu merge la altii. La cap e nevoie de pus minimum necesar, pun fix pe piele si masez bine pielea, sa intre. E de departe cea mai buna perioada pt dermatita mea din cap, daca imi spunea cineva ca o sa scap asa de simplu…. acum vreau sa ma tund scurt scurt sa fac mai des asta, ca na, mai am si par des 😀

  8. chiar ce diferiți suntem
    eu îmi pun unt de cocos amestecat cu ulei de ricin în cap și pe toată lungimea părului și îl las acolo cât mai mult. Îl pun când mă apuc de curățenie prin casă sau în zilele în care nu ies deloc 3-4 ore sau mai mult. La spălare pare părul mai uleios (ceea ce e corect), dar după ce îl usuc e perfect mătăsos. Dar părul meu e foarte uscat în ultima vreme – spre stilul mătură așa.
    Maria recently posted…Pe pereți – Miercurea fără cuvinteMy Profile

    1. suntem diferiti, de aceea piata abunda de cosmetice.
      Ma bucur ca ai gasit solutia pt tine. Da, pt par uscat uleiul de ricin ajuta mult, cica si la indesire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge