Strugurel de buze homemade

Ultimile sapt. nu au fost prietenoase cu buzele mele (uscate si crapate au fost toata iarna, dar parca asa sange si usturimi nu avui niciodata).
Asa ca am folosit combinatia cea mai la indemana: am luat un borcanel mic, de sticla, ce il aveam, l-am bagat la abur si in el direct am topit ceara de albine (cam 1/4 de lingura) si adaugat ca 1 lingura de ulei de masline. Lasat usor sa se raceasca si amestecat bine cu un pai de lemn . Ar fi mers si ulei de  galbenele dar evident ca nu am. Ambele componente (ceara, ulei) sunt de la tzara, netratate chimic.  Cand s-a racit am vazut ca e prea dur asa ca retopit, si inca putin ulei de masline. atentie ca frige, ceara se topeste pe la 60-70 gr.
Mi-a iesit un maglavaitz moale si colorat (uleiul nu era filtrat, macar de aveam rabdare sa se aseze si sa nu folosesc din ala tulbure…).
Borcanul e la birou asa ca am asezat de cateva ori pe zi, in strat generos, timp de cateva zile peste buze, si efectul emolient s-a vazut – pielea aia uscata ce ma deranja s-a inmuiat si cazut si senzatia de buze uscate a disparut.
Am si baut apa mai atent – hidratarea nu vine din exterior ci din interior -din experienta va zic ca buzele mi se uscuca mai ales atunci cand nu beau suficient (si cand aerul e uscat – toata vacanta in Israel facui poze cu buze crapate cu sange, si nu numai eu,  dar na, eu obisnuita ca acasa cu o sticla de 500ml de apa la mine, cand colo trebuia cu 2l …)

Din pacate strugurelul e partial emolient. Am aplicat si pe pielea cu probleme (zonele cu dermatita) a inmuiat doar exteriorul, dar cauza nu a indeparat-o, asadar tot cu dermatita sunt. Si coatele o duc ceva mai bine, dar din nou, problema este din interior, ce aplic din exterior e emolient si ajuta doar sa inmoi stratul dar cand opresc ma intorc de unde am plecat.

34 thoughts on “Strugurel de buze homemade”

  1. Ok! Am înteles! Esti numai buna de pupat! 🙂
    Daca gasesti ceva pentru dermatita zi si mie ca mainile mele sunt varza! Poate de la diabet am pielea asa uscata, nu stiu ce sa zic! Atat de usacata e încat plesneste si ustura… Mi-au dat astia o mie si una de crème si alifii si degeaba! Asa ca “alchimistule” draga gaseste Solutia! 🙂

    1. pai sa gasesc si cu cine sa ma pup, ca sotul e plecat cu sorcova in partea ailalta a europei pt o perioada :)))

      Altfel, cu mainile si dermatita, acolo sunt si eu. Am fost la 7 dermatologi in Bucuresti si incercat x creme. Manushile la menaj au facut cel mai mult bine, sa ma feresc de chimicale,praf, apa, ca usuca si mai rau.

      1. Tu stii cum am avut mainile în perioada mutatului …. horror! Cu tot cu manusi …
        Am citit mai jos de sfecla si de ficat … o fi ceva adevar acolo! Am sa încerc sa beau suc de sfecla… poate ajuta! Stii tu ca din interior spre exterior da cel mai bun rezultat!

        1. Sfecla o recomand cu tot dragul. .
          Am tinut cure de “detox” de ficat din principiul asta – nu a fost impactata dermatita. Pur si simplu e apa prea calcaroasa, detergentii prea agresivi, praful usuca si mai rau pielea, practic pielea mea nu apuca sa isi revina. Cel mai bine imi e in vacante pe munte, cand apa e cum e, nu vin in contact cu sapun sau detergenti.

  2. Pt buze folosesc cu rezultate f bune un ulei special pt dermatita seboreica cu ulei de canepa, de catina si de ceva la care-i spune nigella. Am incercat pe buze si am vazut ca imi trece aproape instantaneu.
    Am observat ca e exact cum spui tu: vine din interior. Ma apuca uneori la serviciu dupa-masa spre seara, acasa ma dau cu uleiul si imi trece. Nu ma apuca niciodata in we, nici in vacante, decit iarna cand e f frig, vant si soare. Nu pun nimic preventiv, ca am citit ca daca o faci, organismul nu mai poate sa lupte singur.
    Altfel mi-am facut ulei de jojoba cu ceara ca sa imi dau cizmele 🙂
    Elena recently posted…10 sfaturi pentru a preveni cancerul si cate ceva despre epigeneticaMy Profile

    1. din exterior cel mult putem mangaia, sau folosi ceva emolient. Hidratarea pielii este o minciuna. Derma are asa de multe straturi incat nu putem hidrata, si daca s-ar hidrata asa usor, apa ar fi suficienta.

      Sa ne zici de uleiul pt dermatita mai pe larg, sunt f. interesata. Pana acum canepa (seminte) o pun in ciorbe sau o mananc cu lingura….

      1. Uleiul de canepa e f hidratant. Eu am uleiul asta https://www.oleassence.com/Mobile/oleo-fluide-n5-peaux-reches-et-sebo-squameuses-c2x25702656
        E scump, dar e pe post de crema mea de fata, ma dau cand stau la soare, cand am buzele uscate, dau fata pe maini cand face uneori iarna o eczema…o folosesc la ce pot. La inceput pe site erau retete de amestecuri de uleiuri, dar in ultimii ani mi se pare ca a devenit tot mai comercial. La inceput mi-am facut eu amestecuri, dar apoi mi-am zis ca nu pot lucra asa steril, asa ca bine e si de gata.
        Elena recently posted…10 sfaturi pentru a preveni cancerul si cate ceva despre epigeneticaMy Profile

    1. sucurile naturel facute nu sunt stabile in timp, isi pierd proprietatile sau incep sa fermenteze. Acest”strugurel” de buze simplu rezista si un an, asa ca amestecat cu ceva instabil va rezulta ceva instabil 🙂 – as putea parfuma cu ulei esential sau ceva de genul. Tot ce e din comert este parfumat chimicos…

      1. Nu pune ulei esential, pt.ca in primul rand e iritant pt.piele/buze, iar in al doilea rand multe uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante, adica fac pielea sensibila in fata soarelui(pot aparea pete pe piele).

      2. Din ce stiu eu, uleiurile esentiale sunt iritante pt.piele(mai ales pt.buze), iar unele uleiuri sunt fotosensibilizante, expunerea la soare(nu neaparat la plaja, doar iesitul afara) poate provoca pete pe piele.

  3. Pt strugurel poti sa adaugi un pic de suc de sfecla rosie ( fa c buzele rosii) si ulei esential de menta piperata ( e bun pt miros dar si pt ficat). Dermatita de la ficat vine ca primavara ficatul lucreaza din greu, se reface.

    1. dermatita o am de la 15 ani, de la alergii. Si in perioada vegetariana a fost la fel. Din pacate nu toate uleiurile esentiale le suport – tot alergiile.
      La sfecla rosie nu m-am gandit, merci! habar nu am cum rezista in timp! as pune insa in sarea de baie, sa o colorez frumos in borcan 😉 pe aia o folosesc in 1-2 saptamani deci nu sta mult.

  4. Poti sa pui ulei de cocos in loc de masline, poti sa adaugi cacao da culoare la buze, gust bun si devine mai compact. Mierea este foarte buna pt buze.

  5. Ar fi bine sa le si exfoliezi din cand in cand. Poti face ceva simplu, cu ingrediente pe care le ai prin casa: miere de albine (ar fi perfect daca ai avea deja cristalizata), zahar si ulei de cocos. Dupa exfoliere aplici strugurelul pe care il ai deja si-o sa vezi ca buzele vor arata mult mai bine. Eu incerc sa-mi exfoliez buzele si tenul de 2 ori pe saptamana. 🙂
    amy recently posted…Ati auzit de George?My Profile

  6. Pt buze crapate eu ma dau seara cu crema de galbenele, dimineata sunt ca noi
    Eu am balsam cu ceara de la Burt’s Bees, ma impac bine cu el, n-am rabdare sa fac eu chestii. Nu cred ca e numai ce mananci si ce si cat bei, eu de ex am un cantar din asta care imi zice si cat de hidratata sunt si sunt si in anumite perioade am buzele si pielea f uscate. Sunt si factori de mediu si hormonali (poate fi tiroida, de ex), pot fi o gramada de lucruri.
    De ceva vreme am renuntat la naturisme, ultima picatura a fost cand a facut copilul urticarie de la nuci de sapun, nu aveam probleme cu pielea dar ne-am facut, eu am facut cosuri de la ulei de jojoba, si tot asa :)) acum am trecut pe creme si detergenti din comert si suntem OK. La tine e altceva, ca ai alergii, dar am citit recent intr-o carte ca fobia asta fata de chimicale e relativ recenta si mai mult nejustificata, pt ca cele mai multe sunt inofensive. Zicea ca a inceput cu ddt-ul, ala de dadeau bunicile pe gaini, si a facut o tipa un studiu din asta faulty, ca ala cu vaccinurile si autismul, si s-a declansat isteria. Asa cum acum e clar ca nu exista legatura intre vaccinuri si autism, oamenii tot se tem, etc, asa e si cu chimicalele

    1. Sunt, dar in ce cantitati, cu ce frecventa trebuie sa le administrezi ca sa aiba efectul respectiv? Ca si merele contin cianura, nu e ca si cum natural e complet inofensiv 🙂 tu esti chimist, dar eu nu, asa ca nu pot judeca, ma bazez pe altii…

    1. Multumesc, m-am uitat pe niste review uri, suna interesant, o sa caut cartea. Asa nu e nimic nou, ca nu putem hrani atata populatie a planetei cu agricultura bio, si deja si ideea de bio, tin minte ca eram la socri care imi tot tineau prelegeri despre ce nasoala e mancarea pe care o cumparam noi si ce bio fac ei totul, si in mijlocul discursului soacra-mea il trimite pe socrul meu sa stropeasca pomii ca a doua zi ploua:))) daca nu cultivi cu mana ta…

      1. Mda…asa si noi am mers la cineva la tara care ne povestea ce legume sanatoase au ei, dar le stropesc ca “altfel nu se face nimic”. Atunci am primit si o punga de oua, dar gainile aveau paduchi si li se făceau bai cu DDT. Si tot asa, au acum pomi bio si nestropiti, doar ca e la baza unui delusor unde au plantat nuci pe care ii stropesc la baza de numa’ cu Roundup, ca altfel cresc buruienile prea mari si n-au timp sa vina sa le coseasca.
        Elena recently posted…10 sfaturi pentru a preveni cancerul si cate ceva despre epigeneticaMy Profile

    1. haha, chiar stiu senzatia :))) . Am noroc ca fiica mea mai are “playdate” cu prietenele si imi raman si mie 1-2-3 ore cand nu fac nimic.
      Altfel acest produs mi-a luat 10-15 minsa il fac, maxim, mai greu a fost pana m-am decis :))))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge