Cand viata altora e o lectie de iubire

De cateva zile incerc sa pun in cuvinte o situatie ce mi-a inmuiat sufletul.
Dupa cum stiti, fac ocazional  voluntariat la spital  -si va spun cu o bucurie  ce mi-a inundat sufletul ca sapt trecuta un copilas si mama lui au primit raspunsul ca totul e bine si pot pleca acasa la familia pe care nu au vazut-o de 1 an.  In nebuloasa care prins impachetat, bilete de avion, luat trimiterile si rapoartele medicale, sacosa de medicamente, la revedere de la camerele vecine si copiii asemanatori, o mamica din camera vecina (cu copil si ea grav bolnav) a oferit un cadou ce m-a emotionat:  ajutorul in a curata pe jos, dulap, frigider, baie (cerute la parasit camera). Dincolo de greutatile proprii si grijile ce doboara o mama din camera vecina ce asteapta analize dupa analize plangand sa afle ca are si ea copilul stabil sa fie operabil, dincolo de diferenta de limba si religie, mama asta si-a oferit ce are cu ea mai de pret: sufletul in maini.

Oare cate femei din noi putem lasa deoparte suferintele proprii si intinde mana altcuiva in nevoie? Oare cate din noi putem sa ne bucuram ca ceiluilalt ii e mai bine si ca intr-o zi si noua ne va fi la fel?  Oare nu suferinta scoate cum ne e sufletul nostru cu adevarat, la iveala? Ne bucuram pt succesul cuiva din jur ?

Ma scuzatz ca ma bucur si vad lucrurile altfel: omenirea are o sansa minunata. Sunt in locul potrivit mie. Un alt copilas va veni la spital, o alta mama plangand, eu si celelalte inimoase vom fi aici.

 

4 thoughts on “Cand viata altora e o lectie de iubire”

  1. Am tot respectul pentru ce ne povestesti, sa stii ca citeam intr-o carte, Ultimii martori cum mame care inca erau in viata dupa razboi, aveau grija ca de propriii lor copii si de copiii altor mame ce nu mai erau in viata. Si aia mi s-a parut empatia maxima…
    Florina recently posted…Acum avem timp…My Profile

      1. Ce bine-ai zis-o, sa stii ca asa e, dar am o completare, poti inlocui o mama, cu o femeie, hai ca tot iti place tie “o femeie” pentru ca da, am cunoscut cateva femei nemame extraordinare, si chiar si ele au instinctul matern, sa stii, unele chiar mai dezvoltat decat al mamelor. Ma bucur sa stiu ca am cunsocut asemenea suflete… femei minunate! 🙂
        Florina recently posted…Acum avem timp…My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge