meniu ianuarie – sapt a 3a

La n oi meniul incepe vineri seara cand il scriem si rescriem pe foi, alaturi lista de ingrediente pt ca mergem o data pe sapt.la cumparaturi si piatza cea mai ieftina nu e aproape si sambata la 7 30 cand parasim incinta nu ne tzine mintea sa ne aducem aminte ce avem si ce ne mai lipseste din frigidere.

Meniul pe sapt asta are 2 chestii principale dar de obicei asa ni-l conturam, cu 2 feluri de baza) si restul completam. De data asta e ciorba de gaina (aripi, exista in congelator) si paste cu sos bolognese.
Alte cele feluri de mancat: ceafa de porc (la gratar, am portionat in 3 pungute, nu le vom face pe toate sapt asta), lactate si oua ce vor fi cu o mamaliga la cina si ingrediente pt mic dejun, avem ingrediente de salate,  multe fructe (mere, pere, banane, citrice – in ultimile sapt am avut cine unde doar fructe am mancat si tare usor a fost),  si vom comanda ceva vineri (probabil pizza ca asta vor colocatarii).

Ingredientele de pe lista:
ceafa
varza
salata verde
ardei
rosioare
sfecla rosie
telina radacina
brocolli
mere
pere
citrice
mango
verdeata (marar, menta, patrunjel voiam dar din greseala am luat coriandru ca fara ochelari nu vad bine si cu masca si ochelari vad si mai prost…)
avocado
ciuperci
usturoi
ceapa
ghimbir
morcovi
branze
lalele
si si si scriu acu’ la urma cele  2 cumparaturi ce nu erau pe lista si nici sanatoase nu sunt dar cum noi nu rezistam poftei am luat ceva fastfood si ceva fursecuri.
Cost total? 110 din care ultimile 3 (lalele + nesanatoasele) au fost 40. Puteam fara astea? da, bugetul se ducea mai jos. Da’ nu sunt perfecta si cat 90% din meniu e perfect, atunci totalul e de un foarte bine, iar florile sunt marea mea placere iar lalele albe sunt superbe.

organizare. De cand am cumparat frigider mai mare (2m, sa ne ajunga! imi tre’ scaun la raftul de sus) nu le mai inghesui asa de rau, si cel mai ok e ca pot gati in avans mai multe. De ex duminica  facui si ciorba ce ne ajunge vreo 2 zile,si  sosul bolognese si e pus in frigider in 2 borcane, asa ca luni seara si joi seara sa avem de o cina cu paste, o parte din paste va fi la pachete a 2a zi. Pt ca eu evit  glutenul, voi fierbe la abur si telina si un brocolli si sa le servesc cu sos bolognese, voi fierbe o data si pune in frigider pt cea de-a 2a masa a mea (nu, colocatarii nu mananca asa ceva-uri).  Tot duminica am profitat sa toc toata varza si telina si pus in cutii ermetice, asa a 2a zi facui o salata imediat. Varza nu rezist mult asa ca o mancam prima, celalalte zile cu salata verde, ardei, rosioare, tzelina tocata, etc dar si ou fiert/branzica / cartofi la cuptor aranjez o cina rapida.  Tot in avans am facut un dressing pt salate: un fel de chutney vegan cu mar, mango, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, tumeric, pe care il tzin in borcan si adaug la momentul X.
Avantajele gatitului de duminica se vede in serile cand muncesc pana la 22, sau in serile cand la ora 18 dau dreacului toate emailurile ca nu mi-au promis sa imi faca statuie si ies la plimbare, singura sau cu oricine din grupul local mai vrea (femei, zic) si intr-un articol viitor va povestesc ceva chestii super mishteaux descoperite de la super femeile din jur, pe care le-am vazut o data si m-au inspirat pe toata viata.

4 thoughts on “meniu ianuarie – sapt a 3a”

  1. Pentru saptamana care incepe maine am gatit asa: ciorba de perisoare, fasole iahnie cu muraturi sau salata de varza (am luat si niste carnati sa vad daca-i lipim pe langa), pizza(mancam si rece si reincalzita), ciuperci cu maioneza si usturoi. Iaurturi, dovleac copt, rosii, branza, icre, pateu… ciocolata.

    1. Merci de idei – voi adauga ciorba de perisoare sapt urmatoare, in februarie.
      Pe sapt asta 24-31 ianuarie si eu am fiert fasole, o parte e deja batuta cu usturoi si o alta parte e ciorba (mai e si o alta parte congelata pt saptamanile viitoare), salata de varza e ca de obicei fiind ieftina si rapida si probabil va fi si in februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge